ΟΜΟΡΦΙΑ

Τρία σημεία που παραμελείτε να βάλετε αντηλιακό

Όσο το καλοκαίρι προχωράει και ο ήλιος γίνεται πιο καυτός, τόσο πιο απαραίτητη είναι η χρήση αντηλιακού ιδιαίτερα τις επικίνδυνες μεσημεριανές ώρες, καθώς και τις ώρες που είμαστε στην παραλία.

Τρία σημεία που παραμελείτε να βάλετε αντηλιακό

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αν και είναι επιμελείς με την χρήση αντηλιακού, συνήθως ξεχνούν να το εφαρμόσουν σε 3 συγκεκριμένες και απρόσμενα ευαίσθητες περιοχές του σώματος.

Δείτε ποια είναι αυτά τα σημεία:

Επιδερμίδα στο τριχωτό της κεφαλής: Τα μαλλιά είναι ένα καλό προστατευτικό στρώμα για τις ακτίνες του ήλιου, αφού δεν τις αφήνουν να φτάσουν μέχρι την επιδερμίδα στο κεφάλι. Υπάρχουν όμως μερικά σημεία που τα μαλλιά σας μπορεί να είναι πιο αραιά ή και να έχουν αρχίσει να πέφτουν και να αφήνουν κενά στο κεφάλι. Εκεί, είναι καλό να κάνετε μια μικρή επάλειψη με το αντηλιακό σας, αφού η επιδερμίδα του κεφαλιού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη επειδή τα περισσότερα χρόνια της ζωής μας δεν την βλέπει ο ήλιος.

Βλέφαρα: Όταν έχουμε τα μάτια ανοικτά, το λεπτό και ευαίσθητο δέρμα στα βλέφαρα καλύπτεται κάτω από τα φρύδια. Έτσι συνήθως ξεχνάμε να βάλουμε και εκεί αντηλιακό. Μην το αμελείτε, ειδικά αν πρόκειται να κάνετε ηλιοθεραπεία, όπου συνήθως κλείνουμε τα μάτια και αφήνουμε τα βλέφαρα εκτεθειμένα στον ήλιο.

Χέρια: Πολλά αντηλιακά είναι σε μορφή σπρέι και έτσι δεν χρειάζεται να βάλουμε πρώτα στην παλάμη για να τα απλώσουμε. Αλλά ειδικά το δέρμα από την επάνω πλευρά της παλάμης είναι από τα σημεία που αμελούν πολλοί άνθρωποι να βάλουν αντηλιακό. Είναι σημαντικό, αφού είναι και από τα σημεία που είναι διαρκώς εκτεθειμένα με κάθε καλοκαιρινό ντύσιμο και έτσι τα χτυπάει συνέχεια ο ήλιος.

Διαβάστε επίσης:

Το αντηλιακό μόνο του δεν αρκεί στην προστασία από το μελάνωμα

Δείτε τι παθαίνει το δέρμα μας το καλοκαίρι

Δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις για να μην καείτε με το αντηλιακό