ΟΜΟΡΦΙΑ

Έξυπνα μυστικά για την ερεθισμένη επιδερμίδα

Η σκόνη, η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο ιδρώτας, το ύφασμα των ρούχων, οι τροφές, τα έντομα, ο ήλιος και διάφορες άλλες αιτίες, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και άλλα προβλήματα στην επιδερμίδα σας και να σας κάνουν να νιώσετε άβολα.

Έξυπνα μυστικά για την ερεθισμένη επιδερμίδα

Δείτε μερικές έξυπνες, απλές και άμεσες λύσεις για να απαλύνετε τους ερεθισμούς της επιδερμίδας στην καθημερινότητά σας.

Για να μαλακώσετε το δέρμα: Χρησιμοποιήστε έλαιο από καρύδες. Το καρυδέλαιο δεν χρησιμοποιείται μόνο στην μαγειρική. Προσφέρει ανακούφιση στο ξηρό δέρμα, τις ερεθισμένες θηλές (ειδικά για τις εγκύους που θηλάζουν), ακόμα και τα εξανθήματα που προκαλεί η πάνα στο δέρμα των μωρών. Επίσης ενυδατώνει τα μαλλιά και αν το προσθέσετε στην μπανιέρα σας σε ένα αφρόλουτρο, θα δείτε ότι το δέρμα σας θα είναι πιο μαλακό μετά.

Για να ανακουφίσετε ένα κάψιμο: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαιο λεβάντας. Θα μουδιάσει την περιοχή και θα περιορίσει τον πόνο. Συνεχίστε με αλοιφή από αλόη.

Για να σταματήσετε τη φαγούρα: Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, η ωμή πατάτα μπορεί να σας ανακουφίσει από τον κνησμό, τα τσιμπήματα των εντόμων και τα καψίματα. Τεμαχίστε τη και τοποθετήστε την επάνω στο σημείο που σας ενοχλεί.

Για να προστατευτείτε από τις φουσκάλες μετά το κάψιμο: Όσο και αν εκείνη τη στιγμή το επιθυμείτε, προσπαθήστε να αποφύγετε να ρίξετε παγωμένο νερό επάνω στην περιοχή που καήκατε. Το παγωμένο νερό θα προκαλέσει φουσκάλες στο δέρμα. Προτιμήστε να ρίξετε νερό της βρύσης που να είναι απλά δροσερό.

Διαβάστε επίσης:

Πως να αφαιρέσετε τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα

Αντιρυτιδική κρέμα: Πώς να την εφαρμόζετε σωστά (Pics)

Εθιστική η ηλιοθεραπεία όπως και τα ναρκωτικά!

Οι 4 τροφές που λευκαίνουν τα δόντια αν τις τρώτε πρωί!