ΟΜΟΡΦΙΑ

Μυστικά αδυνατίσματος για… αρχάριους!

Το καλοκαίρι έφτασε, όμως δεν είναι αργά να ανακαλύψετε μερικούς εύκολους τρόπους να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά.

Μυστικά αδυνατίσματος για… αρχάριους!

Αν δεν έχετε ξανακάνει ποτέ δίαιτα, δείτε ποια είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε.

1. Θερμίδες ανά ημέρα: Ένα κιλό σωματικού λίπους αναλογεί σε 7000 θερμίδες περίπου. Κόβοντας 500 θερμίδες από το καθημερινό σας πρόγραμμα, μπορείτε να χάσετε ένα κιλό σε δύο εβδομάδες. Μη μειώσετε όμως δραστικά τις θερμίδες που καταναλώνετε ανά ημέρα, καθώς αν λαμβάνεται λιγότερες από 1.200 ο μεταβολισμός σας θα αρχίσει να επιβραδύνει.

2. Πέντε καθημερινά γεύματα: Για να έχετε ενέργεια και να μην πεινάτε, περιορίστε τα γεύματα τις ημέρας σε 5, χωρίς ενδιάμεσα τσιμπολογήματα. Ένα καλό πρόγραμμα είναι το εξής: στις 7 πρωινό, στις 9:30 γιαούρτι/φρούτο (ή άλλο σνακ), στις 12:30 μεσημεριανό, στις 3:30 γιαούρτι/φρούτο (ή άλλο σνακ), στις 18:30 βραδινό.

3. Θρεπτικά συστατικά: Ο ιδανικός συνδυασμός περιλαμβάνει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινούς υδατάνθρακες. Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες μας χορταίνουν, ενώ οι υδατάνθρακες μας δίνουν ενέργεια.

4. Μικρές αλλαγές: Μπορείτε να γλιτώσετε θερμίδες αντικαθιστώντας το αναψυκτικό με νερό, επιλέγοντας τυρί με χαμηλά λιπαρά ή αντικαθιστώντας το μοσχάρι με τη γαλοπούλα.

5. Σωματική άσκηση: Δε χρειάζεται να γραφτείτε στο γυμναστήριο. Αρκεί να αποφύγετε με κάθε τρόπο το πολύωρο καθισιό, καθώς επιβραδύνει το μεταβολικό ρυθμό.

6. Υπομονή: Είναι το σημαντικότερο ψυχολογικό όπλο στη δίαιτα. Τα κιλά δε φεύγουν σε μια μέρα, οπότε χρειάζεται να παρακολουθούμε την πορεία μας και να χαιρόμαστε για κάθε μικρή επιτυχία.

Διαβάστε επίσης:

Οι κορυφαίες τροφές για το κάψιμο του λίπους στην κοιλιά
Το καλοκαιρινό φρούτο που μας αδυνατίζει!
Οι 6 πιο ανώδυνες τακτικές για να χάσετε κιλά!