ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι να τρώτε για να μαυρίσετε πιο γρήγορα

Το καλοκαίρι είναι αναμφίβολα συνώνυμο με τη σοκολατένια επιδερμίδα. Επειδή όμως είναι γνωστοί οι κίνδυνοι της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, μπορούμε να αντισταθμίσουμε την ηλιοθεραπεία με μερικά πεντανόστιμα σνακ.

Τι να τρώτε για να μαυρίσετε πιο γρήγορα

Οι προτάσεις που θα δείτε παρακάτω δεν ενισχύουν μόνο το μαύρισμα, αλλά παρέχουν στον οργανισμό μας και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

1. Γλυκοπατάτα

tan1

Όπως και τα καρότα, η γλυκοπατάτα περιέχει σημαντική ποσότητα βήτα καροτενίου. Η χρωστική αυτή μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας, των νυχιών και του ανοσοποιητικού. Παράλληλα, όμως, βοηθά και το μαύρισμα.

Πώς γίνεται αυτό; Όταν λαμβάνουμε τα καροτενοειδή, μερικά από αυτά αποθηκεύονται στο λιπώδη ιστό ακριβώς κάτω από το δέρμα. Οι χρωστικές αυτές είναι που χαρίζουν στο δέρμα σοκολατένια λάμψη.

2. Αυγά

tan2

Το αυγό κατατάσσεται στη λίστα με τις υπερ-τροφές, καθώς μας παρέχει βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, ασβέστιο, βιταμίνη D και όχι μόνο. Οι βιταμίνες ενισχύουν το μαύρισμα και παράλληλα προστατεύουν την καρδιά και τα μάτια μας.

3. Λεμόνι

tan3

Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει την παραγωγή μελανίνης στο σώμα. Η μελανίνη είναι η φυσική ουσία που καθορίζει το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι ή να προσθέσετε το χυμό στις σαλάτες σας.

4. Λαχανίδα

tan4

Το ταπεινό λαχανικό είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Περιέχει όμως και σημαντική ποσότητα καροτενοειδών. Προτιμήστε το σε σαλάτα για να μαυρίσετε αλλά και να αδυνατίσετε!

5. Μάνγκο

tan5

Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C και βιταμίνης Α αλλά και 25 διαφορετικά καροτενοειδή.

Διαβάστε επίσης:

Τι κάνετε λάθος και η επιδερμίδα σας γερνάει πρόωρα
Ηλιακή ακτινοβολία: Δείτε αναλυτικά όλες τις επιπτώσεις της στο δέρμα μας
Έξι έξυπνες λύσεις για τέλειο δέρμα