ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα βάλετε σωστά αντηλιακό – οι οδηγίες των δερματολόγων

Το αντηλιακό προστατεύει την επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανση αλλά και από τον καρκίνο του δέρματος.

Πώς θα βάλετε σωστά αντηλιακό – οι οδηγίες των δερματολόγων

Δεν είναι όμως αποτελεσματικό αν δεν εφαρμόζεται σωστά. Δείτε ποιες είναι οι οδηγίες των δερματολόγων για μέγιστη προστασία.

Αρχικά, ο δείκτης προστασίας του αντηλιακού δε θα πρέπει να είναι μικρότερος από 30. Το αντηλιακό πρέπει να είναι αδιάβροχο και να προστατεύει και από τους δύο τύπους υπεριώδους ακτινοβολίας (UVA και UVB).

Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να απορροφηθεί το προϊόν, οπότε θα πρέπει να βάζουμε αντηλιακό πριν βγούμε από το σπίτι.

Πρέπει να απλώνουμε γενναιόδωρα το αντηλιακό ώστε να καλύψουμε κάθε εκτεθειμένη περιοχή του σώματος. Μην ξεχνάτε το λαιμό, τα αυτιά, το πάνω μέρος του πέλματος και το πάνω μέρος της παλάμης. Για να προστατεύσετε τα χείλη, επιλέξτε ένα προϊόν με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15 SPF.

Θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε δύο ώρες περίπου. Επιβάλλεται να ξαναβάλουμε αντηλιακό μετά το κολύμπι ή αν έχουμε ιδρώσει. Μην ξεχνάτε ότι το αντηλιακό που έχει λήξει δεν παρέχει επαρκή προστασία.

Το δέρμα μας εκτίθεται στη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι, ακόμη κι αν έχει συννεφιά ή καθόμαστε στη σκιά. Έτσι, πρέπει να χρησιμοποιούμε το αντηλιακό σε καθημερινή βάση, κάθε εποχή του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

Αντηλιακό σε σπρέι, λοσιόν και stick: Δείτε τον σωστό τύπο για εσάς
Αντηλιακό: 10 λάθη που κάνετε και τελικά καίγεστε
Τρία σημεία που παραμελείτε να βάλετε αντηλιακό