ΟΜΟΡΦΙΑ

Βαφές τέλος! Δείτε το σίδερο που θα αλλάζει χρώμα στα μαλλιά σας

Οι βαφές των μαλλιών είναι πολύ διαδεδομένες εδώ και πολλές δεκαετίες και πλέον έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε μπορεί κανείς να αποκτήσει ό,τι χρώμα μαλλιά επιθυμεί.

Βαφές τέλος! Δείτε το σίδερο που θα αλλάζει χρώμα στα μαλλιά σας

Η διαδικασία της βαφής, ωστόσο, μπορεί να μην έχει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ και η περιποίηση των βαμμένων μαλλιών γίνεται πολλές φορές "μπελάς".

Τώρα, ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του New Mexico και από το Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos των ΗΠΑ, έρχεται να δώσει τέλος στην αγωνία για το αν θα πετύχει η βαφή.

Μετά από πέντε χρόνια ερευνών και δοκιμών οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα "σίδερο μαλλιών" το οποίο μπορεί να αλλάξει επιτόπου το χρώμα της τρίχας. Για να το πετύχει αυτό, η νέα συσκευή χρησιμοποιεί τεχνολογία δέσμης ιόντων, η οποία επιτρέπει στο φως να αντανακλάται επάνω στα μαλλιά με ξεχωριστό τρόπο, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έγιναν στη συσκευή πριν από τη χρήση.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση "Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications" η συσκευή χαράσσει μικροσκοπικά "πλέγματα περίθλασης" στις τρίχες, και το χρώμα εξαρτάται από το τμήμα του φάσματος φωτός που αντανακλάται επάνω τους.

Οι χρήστες της συσκευής μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη και μοτίβα με διαφορετικά χρώματα στα μαλλιά τους.

Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να απομακρύνει εντελώς τη βαφή, τότε η λύση είναι απλή. Πριν την χρήση της συσκευής, θα έχει λουστεί με ένα ειδικό σαμπουάν, το οποίο θα επικαλύπτει τα μαλλιά με ένα λεπτό στρώμα πολυμερών.

Η συσκευή στη συνέχεια θα εφαρμόζει την τεχνολογία δέσμης ιόντων επάνω στο πολυμερές και όταν ο χρήστης θα επιθυμεί να βγάλει την βαφή, το μόνο που θα έχει να κάνει θα είναι να λουστεί για να φύγει η επίστρωση πολυμερούς από τα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε βαφή μαλλιών είχε διάσημη ηθοποιός. Δείτε τι έπαθε!

Προσοχή! Δείτε τι μπορεί να συμβαίνει αν ξαφνικά πέφτουν τα μαλλιά σας

Η αλφαβήτα στα σαμπουάν: Βρες το κατάλληλο για σένα

Βαφές μαλλιών και καρκίνος