ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέντε έξυπνοι τρόποι να κρύψετε την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ο μεγαλύτερος μπελάς για τις γυναίκες το καλοκαίρι, καθώς το μαγιό, τα σορτσάκια και τα κοντά φορέματα αφήνουν τα πόδια – αλλά και το φλοιό πορτοκαλιού – εκτεθειμένα σε κοινή θέα...

Πέντε έξυπνοι τρόποι να κρύψετε την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κληρονομικότητα. Εμφανίζεται όταν το συσσωρευμένο λίπος πιέζει τους συνδετικούς ιστούς που περιβάλλουν τα λιποκύτταρα, όπως αυτά που βρίσκονται στους μηρούς και τους γλουτούς. Έτσι, τα κύτταρα προεξέχουν και η επιδερμίδα παίρνει τη γνωστή σε όλους μας όψη.

Είναι σχεδόν αδύνατο να απαλλαγούμε εντελώς από την κυτταρίτιδα, καθώς δε γίνεται να μην υπάρχει ίχνος λίπους στο σώμα.

Υιοθετώντας, όμως, τις πέντε παρακάτω συνήθειες, η κυτταρίτιδα θα γίνει λιγότερο εμφανής και η όψη της επιδερμίδας θα βελτιωθεί σημαντικά.

1. Υγιεινή διατροφή

Θα πρέπει να καταναλώνετε πολλές φυτικές ίνες (κυρίως φρούτα και λαχανικά) και προϊόντα ολικής άλεσης, καθώς βοηθούν στην απομάκρυνση τοξινών και βλαβερών υπολειμμάτων από το γαστρεντερικό. Θα πρέπει να πίνετε επίσης πολύ νερό, καθώς βοηθά το σώμα να απομακρύνει πιο εύκολα το περιττό λίπος. Παράλληλα, το νερό ενισχύει το κολλαγόνο του δέρματος κι έτσι η κυτταρίτιδα γίνεται λιγότερο ορατή.

2. Συστηματική γυμναστική

Επειδή η κυτταρίτιδα οφείλεται εν μέρει στη συσσώρευση λίπους, τα παραπανίσια κιλά συμβάλλουν στην εμφάνισή της. Πρέπει να βάλετε στη ζωή σας τη γυμναστική προκειμένου να κάψετε περισσότερο λίπος και να φτάσετε το ιδανικό σας βάρος.

3. Μασάζ στις προβληματικές περιοχές

Το μασάζ διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος και διασπά τα υγρά που συσσωρεύονται κάτω από την επιδερμίδα. Έτσι, η όψη της επιδερμίδας γίνεται πιο ομαλή.

4. Τακτική απολέπιση

Με την απολέπιση απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος κι έτσι το δέρμα γίνεται πιο απαλό και σφριγηλό. Παράλληλα, βοηθά στη διάσπαση του συσσωρευμένου λίπους κάτω από το δέρμα. Μπορείτε να αγοράσετε ή να φτιάξετε μια κρέμα απολέπισης με καφέ και αβοκάντο για ταχύτερα αποτελέσματα και περισσότερη ενυδάτωση.

5. Συμπυκνωμένος ορός

Μπορείτε να επιλέξετε μια φόρμουλα με συνένζυμο Q10, L-καρνιτίνη, και εκχύλισμα από άνθος λωτού. Τα συστατικά αυτά βοηθούν να μειωθεί η όψη φλοιού πορτοκαλιού σε λιγότερο από ένα μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Το ταπεινό μυρωδικό που βοηθά στην μείωση της κυτταρίτιδας και είναι ταυτόχρονα αφροδοσιακό
Η ιδανική γυμναστική ενάντια στην κυτταρίτιδα
Ποια συστατικά θα πρέπει να περιέχει μια κρέμα για την κυτταρίτιδα