ΟΜΟΡΦΙΑ

Σπυράκια: 4 λάθη που δε σας αφήνουν να απαλλαγείτε

Τα σπυράκια μπορεί να εμφανιστούν σε ανύποπτο χρόνο, σε οποιαδήποτε ηλικία και είναι σε κάθε περίπτωση εξαιρετικά ενοχλητικά.

Σπυράκια: 4 λάθη που δε σας αφήνουν να απαλλαγείτε

Ορισμένοι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνισή τους, όπως ο τύπος της επιδερμίδας, είναι δυστυχώς πέρα από τον έλεγχό μας. Άλλοτε πάλι, ευθύνονται ορισμένα λάθη που κάνουμε σε καθημερινή βάση και ταλαιπωρούν την επιδερμίδα μας.

Δείτε τέσσερα από αυτά.

1. Σαπούνι με αλκοόλη

Τα προϊόντα περιποίησης που επιλέγουμε για το πρόσωπο δεν πρέπει να περιέχουν αλκοόλη, καθώς το συστατικό αυτό ταλαιπωρεί υπερβολικά την επιδερμίδα.

2. Κρέμα με βενζοϊκό υπεροξείδιο

Το βενζοϊκό υπεροξείδιο (benzoyl peroxide) είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα συστατικά ενάντια στην ακμή. Θα πρέπει όμως να επιλέξουμε την κατάλληλη περιεκτικότητα (κατά προτίμηση 5% και σε κάθε περίπτωση κάτω από 10%) προκειμένου να αποφύγουμε περαιτέρω ερεθισμούς και την ξηρότητα του δέρματος.

3. Πειράζουμε τα σπυράκια

Είναι το πιο σύνηθες σφάλμα. Πιέζοντας τα σπυράκια με τα δάχτυλά μας, σπρώχνουμε βαθύτερα υπολείμματα που υπάρχουν στην επιδερμίδα και καταστρέφουμε τους γύρω υγιείς ιστούς.

4. Καλυπτικό

Προσπαθούμε να καλύψουμε τα σπυράκια ή τα σημάδια από τα σπυράκια με το μακιγιάζ, όμως η λύση αυτή είναι προσωρινή. Θα πρέπει να επιλέξουμε θεραπείες που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στη ρίζα του.

Διαβάστε επίσης:

Πώς φεύγουν τα σημάδια από τα σπυράκια
Σπυράκια: Γιατί είναι απαραίτητη η αλόη για να απαλλαγείτε
Σπυράκια στην πλάτη: Απαλλαγείτε σε 5 βήματα