ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα 4 μοναδικά οφέλη ομορφιάς του φασκόμηλου

Τα φύλλα του φασκόμηλου έχουν πολλά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το έλαιο που περιέχεται στο φύλλο του εξάγεται και προστίθεται σε διάφορα προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

Τα 4 μοναδικά οφέλη ομορφιάς του φασκόμηλου

Ως μπαχαρικό, το φασκόμηλο χρησιμοποιείται ευρέως για ενίσχυση γεύσης και αρώματος στην μαγειρική.

Η τακτική χρήση του φασκόμηλου, είτε ως ελαίου, είτε ως μπαχαρικού βελτιώνει τη διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας του σώματος, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο υγιή δέρμα και μαλλιά.

Δείτε τα μοναδικά οφέλη ομορφιάς του φασκόμηλου:

Βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος

Το έλαιο από φασκόμηλο διεγείρει την ανανέωση των δερματικών κυττάρων και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη Α, που είναι απαραίτητα για την καθημερινή αναγέννηση των κυττάρων. Αυτή η διαδικασία ανανέωσης βοηθά στην ελαχιστοποίηση και την καθυστέρηση της εμφάνισης των ρυτίδων του προσώπου. Επίσης, το έλαιο από φασκόμηλο μειώνει την εμφάνιση των αντιαισθητικών κιρσών και των σπασμένων τριχοειδών αγγείων.

Ανακουφίζει από ενοχλητικές δερματοπάθειες

Το έλαιο από φασκόμηλο βοηθά στη βελτίωση της ακμής και του σκασμένου δέρματος, καθώς και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του εκζέματος και της ψωρίασης. Το έλαιο αυτό προστίθεται συχνά σε προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος (αποσμητικά και αντιμυκητιασικές κρέμες) εξαιτίας των στυπτικών του ιδιοτήτων. Μπορεί επίσης να προστεθεί στο σαμπουάν για την καταπολέμηση της πιτυρίδας ή να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα ως εντομοαπωθητικό.

Μειώνει την κυτταρίτιδα

Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος βοηθά να αποβάλει το σώμα τις τοξίνες, κάτι που με τη σειρά του μειώνει και εμποδίζει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Κάνοντας μασάζ με έλαιο φασκόμηλου στα σημεία που υπάρχει κυτταρίτιδα αρκετές φορές την εβδομάδα, θα σας βοηθήσει να "ξεκλειδώσετε" παγιδευμένες τοξίνες και λιπώδη κύτταρα που προκαλούν την κυτταρίτιδα.

Προωθεί τα υγιή μαλλιά

Τα προϊόντα που περιέχουν έλαιο από φασκόμηλο μπορεί να βελτιώσουν τα αδύναμα ή εύθραυστα μαλλιά. Το φασκόμηλο βοηθά το σώμα να ελέγξει καλύτερα τις εκκρίσεις φυσικών ελαίων (σμήγματος), τα οποία οδηγούν σε λιπαρά μαλλιά. Κάνοντας απαλό μασάζ με έλαιο φασκόμηλου απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής, μπορείτε να αυξήσετε τη ροή του αίματος προς τους θύλακες των τριχών, το οποίο ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών και ελαχιστοποιεί την απώλειά τους.

Διαβάστε επίσης:

Τι μπορείτε να κάνετε για τα μαλλιά που φριζάρουν

Πώς θα καταλάβετε αν ένα αιθέριο έλαιο είναι νοθευμένο

Οι καλύτερες μέθοδοι αποτρίχωσης για το μουστάκι

Σπυράκια: 4 λάθη που δε σας αφήνουν να απαλλαγείτε