ΟΜΟΡΦΙΑ

Καύση λίπους: 3 επίμονοι μύθοι καταρρίπτονται

Για να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος πρέπει να σπαταλάμε περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) απ' όση λαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας. Για την ακρίβεια, το λίπος δεν μπορεί να απομακρυνθεί από το σώμα μας, αλλά ο στόχος μας είναι να «πεινάσουν» τα λιποκύτταρα του σώματος και να συρρικνωθούν.

Καύση λίπους: 3 επίμονοι μύθοι καταρρίπτονται

Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται υπομονή και επιμονή αλλά και σωστή πληροφόρηση. Δείτε τρεις επίμονους μύθους που αφορούν στην καύση του συσσωρευμένου λίπους και αν τους πιστεύετε ακόμη μάλλον δυσκολεύστε να φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος.

1. Μειώνουμε τους υδατάνθρακες = χάνουμε κιλά

Πρέπει να τροφοδοτούμε το σώμα μας με ενέργεια για να λειτουργήσει. Χωρίς καύσιμο, δηλαδή υδατάνθρακες, δε θα έχουμε την απαραίτητη ενέργεια για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, τόσο στην εκτέλεση απλών καθημερινών ενεργειών όσο και στη γυμναστική μας.

2. Η ήπια άσκηση μεγάλης διάρκειας είναι καλύτερη από τη σύντομη άσκηση υψηλής έντασης

Η συνολικός αριθμός των θερμίδων που θα κάψουμε εξαρτάται μεν από τη διάρκεια της προπόνησης, όμως η ήπια άσκηση δεν κρατά το μεταβολισμό μας «σε εγρήγορση» μετά το τέλος της προπόνησης, όπως συμβαίνει με τη γυμναστική υψηλής έντασης. Η θετική αυτή επίδραση της γυμναστικής υψηλής έντασης μπορεί να διαρκέσει έως και μία ολόκληρη μέρα και τότε είναι που θα δούμε πραγματικά αποτελέσματα.

3. Χάνουμε μισό κιλό την εβδομάδα εάν «κόψουμε» 500 θερμίδες την ημέρα

Όταν περιορίζουμε σημαντικά τον αριθμό των ημερήσιων θερμίδων που καταναλώνουμε, ενεργοποιείται ο «μηχανισμός επιβίωσης» του οργανισμού μας. Το σώμα προσπαθεί να προσαρμοστεί στην έλλειψη ενέργειας επιβραδύνοντας το μεταβολικό ρυθμό. Παράλληλα, σε συνδυασμό με το Μύθο Νο. 1 και το Μύθο Νο. 2, δε θα έχουμε το... κουράγιο να γυμναστούμε όπως και όσο πρέπει.

Διαβάστε επίσης:

Τρεις καλοί λόγοι να φάτε μια μακαρονάδα!
Πού πηγαίνει το λίπος όταν αδυνατίζουμε
Η Επιστήμη μίλησε: Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα για την καύση του λίπους