ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέντε λύσεις για την δυσοσμία του σώματος

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που βασίζονται σε χημικές ουσίες και μπορούν να σας βοηθήσουν με την δυσοσμία του σώματος, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν θεραπεύουν την υποκείμενη αιτία.

Πέντε λύσεις για την δυσοσμία του σώματος

Απλώς καλύπτουν την άσχημη μυρωδιά. Θα πρέπει, δε, να τα εφαρμόζετε εκ νέου ξανά και ξανά. Εάν θέλετε να λύσετε πραγματικά το πρόβλημα, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε στην ρίζα του και όχι με μια προσωρινή λύση.

Θυμηθείτε: το σώμα του κάθε ατόμου είναι διαφορετικό και η οσμή του επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η διατροφή, η γενετική προδιάθεση, οι καθημερινές συνήθειες κλπ

Δείτε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για την δυσοσμία του σώματος:

Αποσμητικά χωρίς αργίλιο

Πολλά αποσμητικά περιέχουν αργίλιο (αλουμίνιο) για να περιορίζουν τη δραστηριότητα των ιδρωτοποιών αδένων. Πρόκειται για τα αντιιδρωτικά αποσμητικά που μπλοκάρουν την εφίδρωση ειδικά στην περιοχή της μασχάλης. Αυτό, όμως είναι μια αφύσικη και ταυτόχρονα επικίνδυνη διαδικασία. Η εφίδρωση σας επιτρέπει να αφαιρέσετε από τον οργανισμό σας τις τοξίνες. Το πρόβλημα που θέλετε να λύσετε είναι η μυρωδιά και όχι η φυσική λειτουργία του οργανισμού.

Καταναλώνετε περισσότερα πράσινα λαχανικά

Τα λαχανικά κάνουν τις περισσότερες εκκρίσεις σας να έχουν πιο ευχάριστη μυρωδιά, συμπεριλαμβανομένου του ιδρώτα σας. Θα δείτε σημαντική διαφορά αν πάρετε και κάποιο συμπλήρωμα χλωροφύλλης, πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σας.

Αιθέρια έλαια - φυσικοί αποστειρωτές

Τι είναι οι φυσικές αποστειρωτές; Είναι αιθέρια έλαια και άλλες ουσίες που από τη φύση τους έχουν καθαριστική και αντισηπτική δράση. Σκοτώνουν τα βλαβερά και συχνά δύσοσμα βακτήρια, όπως εκείνα που "ευδοκιμούν" στις μασχάλες σας. Εφαρμόστε για παράδειγμα στις μασχάλες σας και σε άλλες δύσοσμες περιοχές του σώματός λίγο έλαιο από τεϊόδεντρο. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Κολούμπια αυτή η μέθοδος αλλάζει το pH της επιδερμίδας σας, δημιουργώντας ένα αφιλόξενο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Ελέγξτε τη διατροφή σας και τη γενική υγεία του εντέρου σας

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα δυσοσμίας σώματος έχουν και προβλήματα στην πέψη και στο εντερικό τους σύστημα. Οι ουσίες των τροφών που δεν αφομοιώνονται πλήρως λόγω ανεπάρκειες ενζύμων ή άλλων πεπτικών προβλημάτων, κάνουν συνήθως τον ιδρώτα σας να μυρίζει πιο άσχημα. Η λύση; Φροντίστε να καταναλώνετε τακτικά τροφές με προβιοτικά (πχ γιαούρτι) για να βελτιώσετε τη σύσταση των εντερικών σας ενζύμων.

Συχνό πλύσιμο

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά πολλοί άνθρωποι το ξεχνούν. Αν έχετε πρόβλημαα με τη δυσοσμία σώματος, πρέπει να κάνετε μπάνιο/ντους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει στην μείωση των βακτηρίων στο δέρμα σας και ειδικά τις μασχάλες. Όσο πιο καθαρή είναι η επιδερμίδα στις περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα δυσοσμίας, τόσο λιγότερα βακτήρια αναπτύσσονται εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Δροσερή αναπνοή: Απλές συμβουλές για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο

Τα «καλά» βακτήρια μπορεί να δώσουν τη λύση σε δερματικά προβλήματα

Πώς θα απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος

Τέσσερα οφέλη της εφίδρωσης που δεν τα φαντάζεστε