ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι βασικοί κανόνες για πιο πυκνά και μακριά μαλλιά

Δεν είναι δυνατόν να παραμείνετε αιώνια νέοι, αλλά όταν φροντίζετε τον εαυτό σας, μπορείτε να δείχνετε νεότεροι από ό,τι πραγματικά είστε.

Οι βασικοί κανόνες για πιο πυκνά και μακριά μαλλιά

Το χρώμα και το πάχος της τρίχας στα μαλλιά σας μπορούν εύκολα να αποκαλύψουν την ηλικία σας.

Όταν, όμως, φροντίζετε καλά τα μαλλιά σας, μπορείτε να αλλάξετε την αντίληψη των άλλων ανθρώπων για εσάς και την ηλικία σας.

Τα μαλλιά είναι βασικός παράγοντας ομορφιάς στην εξωτερική εμφάνιση και γι' αυτό πρέπει να ξέρουμε να τα περιποιούμαστε σωστά.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με μερικούς βασικούς κανόνες:

Νερό

Το νερό αποτελεί το ένα τέταρτο του βάρους μιας τρίχας και είναι βασικό συστατικό για μεταξένια και λαμπερά μαλλιά. Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια (δύο λίτρα) νερό την ημέρα.

Πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη δυναμώνει την τρίχα και μειώνει τις πιθανότητες της ψαλίδας και του σπασίματος της τρίχας. Ψάρια, κρέας, γάλα, αυγά, τυρί, ξηροί καρποί και δημητριακά είναι καλές πηγές πρωτεΐνης.

Βιταμίνες

Η βιταμίνη Α ωφελεί το δέρμα και το κρανίο, ενώ οι βιταμίνες Β και C ενισχύουν τη δομή της τρίχας και συμβάλλουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος προς στο τριχωτό της κεφαλής. Η βιταμίνη Ε είναι επίσης πολύ σημαντική για τα μαλλιά σας, επειδή ενισχύει το χρώμα τους και εξασφαλίζει πιο μακριά και πυκνά μαλλιά. Τα φρούτα, τα πράσινα λαχανικά, τα δημητριακά, τα αυγά, το γάλα και το ψωμί είναι καλές πηγές βιταμινών.

Μέταλλα

Ο σίδηρος βοηθά το οξυγόνο να φτάσει στις ρίζες των μαλλιών. Το κόκκινο κρέας και τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι καλές πηγές σιδήρου. Ο ψευδάργυρος δεν "χτίζει" μόνο την πρωτεΐνη των μαλλιών, αλλά αποτρέπει επίσης την απώλεια τριχών. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε αφθονία στα θαλασσινά και στο κρέας. Ο χαλκός βελτιστοποιεί το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Τα οστρακοειδή, το συκώτι, τα φρέσκα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το κρέας είναι καλές πηγές μετάλλων.

Τι καταστρέφει τα μαλλιά:

Καυτό νερό: Μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό για να πλύνετε τα μαλλιά σας. Θα αποδυναμώσει τις ρίζες των μαλλιών και θα σπάσει τις τρίχες.

Χημικές επεξεργασίες: Το ίσιωμα, οι βαφές και η περμανάντ είναι επιβλαβείς για τα μαλλιά σας. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν αμμωνία.

Πιστολάκι και σίδερο: Η υπερβολική χρήση τους θα κάνει τα μαλλιά σας να έχουν πιο τραχιά υφή και πιο θαμπή όψη. Χρησιμοποιώντας το σίδερο για να "στυλιζάρετε" μαλλιά σας θα αυξήσετε τις σπασμένες τρίχες και την ψαλίδα.

Προϊόντα styling: Μην κάνετε πολύ συχνή χρήση προϊόντων styling στα μαλλιά σας. Μην ξεχνάτε να πλένετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν μετά τη χρήση τέτοιων προϊόντων.

Διαβάστε επίσης:

Ομορφιά: Όσα ρωτήσαμε το Google το 2014

Η οριστική λύση για την τριχόπτωση!

Πιο γερά μαλλιά με αυτά τα αιθέρια έλαια

Τέσσερις αιτίες αραίωσης των μαλλιών που δεν τις ξέρατε