ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά; 10 tips για να το πετύχεις

Μπορεί να κοντά μαλλιά να είναι πιο πρακτικά και να χαρίζουν ένα ιδιαίτερο στυλ στις γυναίκες, δεν συγκρίνονται όμως με την αξεπέραστη γοητεία των μακριών και πλούσιων μαλλιών.

Πώς θα μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά; 10 tips για να το πετύχεις

Αν θέλετε να μακρύνουν πιο γρήγορα τα κοντά μαλλιά ή να διατηρηθούν υγιή και λαμπερά τα ήδη μακριά μαλλιά σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Βιταμίνες

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος B και ειδικά η βιοτίνη (Β7, βιταμίνη Η) είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος. Αυτός είναι και ο λόγος που περιέχεται σε πολλά καλλυντικά και σαμπουάν. Χρησιμοποιείται δε ευρέως για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας. Έρευνες δείχνουν πως η έλλειψη βιοτίνης έχει ως επακόλουθο την τριχόπτωση.

Κατάλληλα σαμπουάν

Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο ή τον κομμωτή σας για την επιλογή σαμπουάν που θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα.

Αποφύγετε τις ανταύγειες

Τα χημικά που περιέχουν οι βαφές και ειδικά το ντεκαπάζ, μια διαδικασία που ακολουθείται στις ανταύγειες, αποδυναμώνουν την τρίχα. Κάντε ένα διάλειμμα από τις ανταύγειες και επανέλθετε όταν τα μαλλιά σας φτάσουν στο επιθυμητό μήκος.

Αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα

Μην χρησιμοποιείτε την υψηλή σκάλα στο πιστολάκι όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας και αποφύγετε τα εργαλεία με υψηλή θερμότητα, όπως το σίδερο. Οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν και καίνε τα μαλλιά, εμποδίζοντάς τα να μακρύνουν. Χρησιμοποιείτε επίσης προϊόντα που προστατεύουν την τρίχα κατά το στέγνωμα.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Τα μαλλιά μακραίνουν περίπου 1,25 εκατοστά κάθε μήνα, δηλαδή περίπου 15 εκατοστά το χρόνο. Για να διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης, η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι εξίσου σημαντικές με την καλλυντική φροντίδα.

bigstock Model with long hair Waves Cu 113216060

Τακτικό κούρεμα

Κόβετε τις άκρες των μαλλιών κάθε 8-10 εβδομάδες. Έτσι θα τα απαλλάξετε από τις κατεστραμμένες άκρες, θα είναι πιο υγιή και θα αναπτύσσονται πιο γρήγορα.

Σωστή επιλογή βούρτσας

Δώστε προσοχή στο χτένισμα και το ξεμπέρδεμα των μαλλιών. Επιλέξτε βούρτσα από φυσική τρίχα ή χτένα από ξύλο για να αποφύγετε το σπάσιμο. Μη χρησιμοποιείτε μεταλλικές στρογγυλές βούρτσες. Οι βούρτσες από φυσικές τρίχες, λόγω της πορώδους σύστασής τους, μεταφέρουν ευκολότερα από το δέρμα του κεφαλιού μέχρι την άκρη της τρίχας τα έλαια -το φυσικό λιπαντικό της – που θα της δώσουν στιλπνότητα και πειθαρχία.

Μασάζ στο κεφάλι

Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στους θύλακες των τριχών και να διευκολύνετε την ανάπτυξή τους.

Καλή ενυδάτωση

Όπως συμβαίνει με το δέρμα, έτσι και οι τρίχες χρειάζονται την απαραίτητη υγρασία για να αναπτυχθούν. Η χρήση μάσκας μια φορά την εβδομάδα ή άλλων προϊόντων μπορούν να βοηθήσουν.

Όχι στις σφιχτές κοτσίδες

Αποφύγετε τα λάστιχα και τις σφιχτές αλογοουρές, καθώς έτσι σπάτε τις τρίχες.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο φθαρμένα είναι τα μαλλιά σας; Κάντε το τεστ των 10’’

Απώλεια μαλλιών: Η διατροφή για να την προλάβετε

Τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη; Δείτε πώς να την καταπολεμήσετε!