ΟΜΟΡΦΙΑ

Θέλεις να αδυνατίσεις; Δες πόσες ώρες γυμναστικής την εβδομάδα σου χρειάζονται

Θέλετε να χάσετε βάρος και γι' αυτό ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Γνωρίζετε βέβαια ότι παράλληλα πρέπει να κάνετε και κάποιας μορφής άσκηση. Πόσες ώρες προπόνησης όμως χρειάζονται για να έχει αποτέλεσμα το πρόγραμμά σας;

Θέλεις να αδυνατίσεις; Δες πόσες ώρες γυμναστικής την εβδομάδα σου χρειάζονται

Η Michelle Bridges, διάσημη προπονήτρια από την Αυστραλία, υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να "λιώσετε" στο γυμναστήριο για να χάσετε κιλά.

Ο ιδανικός αριθμός για τέλεια αποτελέσματα είναι έξι φορές την εβδομάδα επί μία ώρα. Η προπονήτρια υποστρίζει με απλά λόγια ότι η γυμναστική πρέπει να είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας όπως το βούρτσισμα των δοντιών.

Μη σκέφτεσαι ότι και οι έξι προπονήσεις θα είναι σκληρές. Μόνο οι τρεις, οι υπόλοιπες δύο θα είναι κανονικές και η τρίτη χαλαρή.

"Δε χρειάζεται να προπονείσαι σαν Ολυμπιονίκης συνεχώς, το θέμα είναι να χτίσεις κάποιες συνήθειες. Σας βεβαιώνω ότι κάποιος που έχει συνήθεια να γυμνάζεται έξι φορές την εβδομάδα ακόμα και αν χάσει μια προπόνηση θα είναι πιο συνεπής συγκριτικά με κάποιον που προπονείται τρεις φορές την εβδομάδα" επισημαίνει.

Διαβάστε επίσης:

Η επιστήμη δείχνει το είδος γυμναστικής που συμβάλλει περισσότερο για μια λεπτή μέση

Η πρωινή γυμναστική κόβει την όρεξη