ΟΜΟΡΦΙΑ

Νέα θεραπεία εξαφανίζει τα σημάδια από τα σπυράκια

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την πρώτη πληρωτική ουσία (filler) που θα χρησιμοποιείται από τους δερματολόγους για να αντιμετωπίζονται τα ενοχλητικά σημάδια από τα σπυράκια.

Νέα θεραπεία εξαφανίζει τα σημάδια από τα σπυράκια

Το Bellafill παρασκευάζεται κυρίως από βόειο κολλαγόνο και έχει σχεδιαστεί ώστε να εξομαλύνει την επιδερμίδα και να εξαφανίσει τα σημάδια από τα σπυράκια.

Είναι εγκεκριμένο προς χρήση σε ενήλικες άνω των 21 ετών.

Η αντιμετώπιση της ακμής περιλαμβάνει κυρίως τοπικές αλοιφές και λέιζερ, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε βρεθεί κάποια αποτελεσματική λύση για τα σημάδια που μένουν στο δέρμα μετά την κρίση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας που παρασκεύασε το Bellafill, σχετική δοκιμή σε 150 εθελοντές κατέδειξε ότι η πληρωτική ουσία είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για τη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας.

Μέχρι τώρα, τα σημάδια αντιμετωπίζονταν με τις επαναλαμβανόμενες συνεδρίες λέιζερ ή με άλλες ενέσιμες ουσίες, όμως η περιορισμένη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των μεθόδων αυτών δεν τις καθιστά δημοφιλείς.

Το Bellafill εγκρίθηκε για πρώτη φορά από τον FDA το 2006 για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης και τώρα λαμβάνει επέκταση σήμανσης για να χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση των ουλών.

Διαβάστε επίσης:

Πώς φεύγουν τα σημάδια από τα σπυράκια
Νέα μέθοδος αντιμετώπισης για τα σημάδια της ακμής