ΟΜΟΡΦΙΑ

Τρεις απλές ασκήσεις για να αποφύγετε τη χαλάρωση των γλουτών

Τα μαγιό και τα αποκαλυπτικά σορτσάκια δεν... συγχωρούν, οπότε θα πρέπει να εντείνετε τις προσπάθειες να διατηρήσετε τους γλουτούς σας στο... ύψος τους!

Τρεις απλές ασκήσεις για να αποφύγετε τη χαλάρωση των γλουτών

Μερικές απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας στο σπίτι σας βοηθούν να αποφύγετε τη χαλάρωση των γλουτών και να σμιλέψετε το σώμα σας.

77b95590fbbe11278f04f30a975e167a L
butt exercise 1

Ξεκινήστε τοποθετώντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Λυγίστε λίγο το πόδι στο οποίο στηρίζεστε και σηκώστε το άλλο πόδι ώστε το γόνατο να φτάσει στο ύψος της μέσης. Μετά σπρώξτε το προς τα πίσω και ελαφρώς στο πλάι. Ακουμπήστε το πάτωμα και κρατήστε τη θέση αυτή για λίγα δευτερόλεπτα. Κάντε 10-15 επαναλήψεις και επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

butt exercise 2

Ξεκινήστε από την τελική στάση της προηγούμενης άσκησης (πόδι πίσω τεντωμένο να ακουμπά στο πάτωμα). Κρατήστε το άλλο πόδι αλλά και τη μέση σε ελαφριά κάμψη και σηκώστε το πίσω πόδι στο πλάι (θέση 1η στην εικόνα). Μείνετε για μερικά δευτερόλεπτα και μετά τραβήξτε το πόδι συρτά προς την αντίθετη πλευρά, σαν να σκουπίζετε το πάτωμα. Κάντε 10-15 επαναλήψεις και επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

butt exercise 3

Ξεκινήστε από την τελική στάση της δεύτερης άσκησης. Τεντώστε το πόδι προς τα πίσω και σηκώστε το όσο μπορείτε (έως το σημείο που να βρίσκεται παράλληλα με το πάτωμα, όχι πιο ψηλά). Κρατήστε το πόδι στήριξης ελαφρώς λυγισμένο και ρίξτε το σώμα ελαφρώς προς τα εμπρός. Ανεβάστε λίγο ακόμη το πίσω πόδι και μείνετε σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια χαμηλώστε αργά το πόδι. Κάντε 10-15 επαναλήψεις και επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

Διαβάστε επίσης:

Το 7λεπτο workout που θα σας μεταμορφώσει μέχρι το καλοκαίρι! (βίντεο)
Σετ γυμναστικών ασκήσεων διάρκειας 1' για το σπίτι (εικόνες)