ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά μπιμπίκια

Τα ενοχλητικά μπιμπίκια, τα οποία στον ιατρικό χώρο ονομάζονται φαγέσωρες, εμφανίζονται λόγω απόφραξης σε κάποιο θύλακα της τρίχας. Δεν πρόκειται για συσσωρευμένη βρομιά όπως κάποιοι πιστεύουν, αλλά για σμήγμα και κερατίνη που απορρίπτουν τα ίδια τα κύτταρα του δέρματος.

Πώς θα απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά μπιμπίκια

Όταν το σμήγμα έρχεται σε επαφή με τον αέρα, οξειδώνεται και μαυρίζει, γι' αυτό και τα μπιμπίκια έχουν τη χαρακτηριστική μαύρη κορυφή. Τα μπιμπίκια είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ακμή, οπότε αντιμετωπίζονται περίπου όμως τα σπυράκια.

Πώς αντιμετωπίζονται

1. Τακτικός καθαρισμός του δέρματος

Θα πρέπει να κάνετε καθημερινά καθαρισμό με λοσιόν που περιέχει σαλικυλικό οξύ ή τρετινοΐνη, συστατικά που έχουν αποδεδειγμένη δράση ενάντια στην ακμή. Το δέρμα δεν πρέπει να καθαρίζεται πάνω από δύο φορές την ημέρα, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος ερεθισμού.

2. Κρέμες τοπικής εφαρμογής

Η ανταπαλένη είναι ένα συνθετικό ρετινοειδές τρίτης γενιάς που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ήπιας και της σοβαρής ακμής. Βοηθά λοιπόν να αντιμετωπιστούν και τα μπιμπίκια.

27c9dd3a1921c21a05105b3313be6594 L

3. Προστασία του δέρματος από τα μαλλιά

Για τις γυναίκες, τα λιπαρά μαλλιά που ακουμπούν το πρόσωπο προωθούν την απόφραξη των θυλάκων και την εμφάνιση των φαγεσώρων.

4. Ορμονική θεραπεία

Τα αντισυλληπτικά χάπια χορηγούνται μερικές φορές για την αντιμετώπιση της ακμής και των φαγεσώρων.

Διαβάστε επίσης:

Σπυράκια στην περίοδο: Δείτε πώς θα τα αποφύγετε