ΟΜΟΡΦΙΑ

Καταπολεμήστε την πιτυρίδα με… στοματικό διάλυμα

Ξεμείνατε από αντιπιτυριδικό σαμπουάν; Κανένα πρόβλημα! Μπορείτε να φτιάξετε λοσιόν ενάντια στην πιτυρίδα χρησιμοποιώντας στοματικό διάλυμα και νερό!

Καταπολεμήστε την πιτυρίδα με… στοματικό διάλυμα

Δείτε ποια συστατικά πρέπει να αναζητήσετε στο στοματικό διάλυμα και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιτυρίδας.

bigstock Mouthwash on bath shelf 90535406

Μετά το λούσιμο και όταν τα μαλλιά είναι ακόμη νωπά, αναμειγνύετε σε ένα δοχείο ψεκασμού ίση ποσότητα στοματικού διαλύματος και νερού.

Ανακινείτε καλά το δοχείο και ψεκάζετε μόνο τις ρίζες των μαλλιών. Αφήνετε το μείγμα να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζετε με νερό.

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Δρ Macrene Alexiades, η μέντα και ο ευκάλυπτος, δύο συστατικά που υπάρχουν σε αρκετά στοματικά διαλύματα, δρουν ενάντια στους μύκητες, επομένως αποτελούν καλή λύση ενάντια στην υπερβολική ανάπτυξη των μικροοργανισμών στην επιδερμίδα του κρανίου, μια συχνή αιτία της πιτυρίδας.

Ωστόσο, η ειδικός επισημαίνει ότι η σπιτική λοσιόν με στοματικό διάλυμα μάλλον δεν παρέχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα ενάντια στην πιτυρίδα, ούτε την εξαφανίζει εντελώς, οπότε θα πρέπει να αναζητηθούν συμπληρωματικά δερματολογικά ελεγμένες θεραπείες.

Διαβάστε επίσης:

Έξι λάθη που κάνετε στο λούσιμο

Πιτυρίδα: 5 tips για να απαλλαγείτε οριστικά

Είναι πιτυρίδα ή σημάδι κάποιας ασθένειας;