ΟΜΟΡΦΙΑ

Προϊόντα ομορφιάς: Προσοχή στις ημερομηνίες λήξης

Θα πρέπει τα προϊόνταομορφιάς να έχουν ημερομηνία λήξης όπως το γάλα;
Προϊόντα ομορφιάς: Προσοχή στις ημερομηνίες λήξης

Θα πρέπει τα προϊόνταομορφιάς να έχουν ημερομηνία λήξης όπως το γάλα;








Μερικοί υποστηρίζουνπως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας φυσικώνκαι οργανικών προϊόντων χωρίς συντηρητικά. Από την άλλη, και τα πολλά χημικάκάνουν τα προϊόντα ομορφιάς να χαλάνε μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.







«Όσο ο εταιρίεςδημιουργούν καινούρια, πιο σύνθετα προϊόντα για να διευκολύνουν τους καταναλωτές,προκύπτει πληθώρα προβλημάτων», δηλώνει ο δερματολόγος Joel Schlessinger. «Αντίνα χρησιμοποιούμε δύο διαφορετικές κρέμες, πλέον χρησιμοποιούμε μία ή πολλές φορέςτα διαφορετικά προϊόντα δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.»







Τα περισσότερασυστατικά στα προϊόντα ομορφιάς χάνουν την αποτελεσματικότητά τους έπειτα απόκάποιο διάστημα, ενώ και η συσκευασία παίζει ρόλο στο πόσο μπορούμε να τα διατηρήσουμεκαι να τα χρησιμοποιήσουμε.







Η δερματολόγος RuthieHarper από το Τέξας υπογραμμίζει ότι όσο περισσότερα είναι τα συστατικά πουπεριέχει ένα προϊόν, τόσο μικρότερη είναι και η διάρκεια ζωής τους.





Ακόμη κι όταν το προϊόν ομορφιάς αναγράφειημερομηνία λήξης, αυτή είναι ενδεικτική και η χρησιμότητα του προϊόντος εξαρτάταισε μεγάλο βαθμό από τις στρατηγικές συντήρησης και χρήσης που ακολουθούμε.