ΟΜΟΡΦΙΑ

Ομορφιά: Τα άνθη που καταπολεμούν τη γήρανση

Η φύση παρέχειαμέτρητα «εργαλεία» για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα όμορφη και νεανική.

Ομορφιά: Τα άνθη που καταπολεμούν τη γήρανση

Η φύση παρέχειαμέτρητα «εργαλεία» για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα όμορφη και νεανική. Ταπέταλα και τα έλαια των λουλουδιών μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα κατά της γήρανσης,καθώς καταπραΰνουν το ευαίσθητο δέρμα, συσφίγγουν την επιδερμίδα καιεξαφανίζουν τα στίγματα.

Μάθετε ποια είναιτα φυσικά συστατικά που κρατούν το δέρμα νεανικό και όμορφο.

- Βάλσαμο

Η επίσημηονομασία του είναι χρυσάνθεμο το παρθένιο. Είναι ένα λουλούδι συγγενικό με τονηλίανθο που φημίζεται για την ιδιότητά του να ρίχνει τον πυρετό. Έχει αντιφλεγμονώδηκαι αντιοξειδωτική δράση κι έτσι είναι ιδανικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Τοεκχύλισμα του άνθους κάνει το δέρμα πιο λείο και το προστατεύει από τους ερεθισμούς.

- Εχινάκια

Οι πρώτοι πουεπωφελήθηκαν από τις εκπληκτικές της ιδιότητες ήταν οι αυτόχθονες Αμερικανοί,οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την εχινάκια για να θεραπεύσουν λοιμώξεις τουδέρματος, πληγές και τσιμπήματα. Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν τηναποτελεσματικότητα των συστατικών του φυτού, καθώς μελέτες δείχνουν ότι η εχινάκιακαταπολεμά τα συμπτώματα φλεγμονής στο δέρμα, όπως στην περίπτωση ψωρίασης. Η βασικήουσία που περιέχει το φυτό (εχινακίνη) ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου κιέτσι προλαμβάνει την εμφάνιση των ρυτίδων.

- Οινοθήρα

Το έλαιο από τουςσπόρους του άνθους καταπολεμά τη φαγούρα και την ξηρότητα. Η αποτελεσματικότητάτου οφείλεται στο λινελαϊκό οξύ που περιέχει, το οποίο βοηθά να παραμένει τοδέρμα ενυδατωμένο. Παράλληλα, βοηθά στην παραγωγή ουσιών που καταπραΰνουν τηφλεγμονή.

- Άνθηκαλαμποκιού

Η επίσημηονομασία του φυτού είναι κενταύριον ο κυανός. Το πανέμορφο μπλε λουλούδι έχειαντιβακτηριδιακές ιδιότητες και τα πέταλά του περιέχουν ουσίες που καταπολεμούντη φλεγμονή. Έτσι, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για τα πρησμένα μάτια.