ΟΜΟΡΦΙΑ

Έρευνα του FBI για εκατοντάδες καλλυντικά-μαϊμού

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών δεν κυνηγά μόνο επικίνδυνους εγκληματίες αλλά και επικίνδυνα προϊόντα ομορφιάς.
Έρευνα του FBI για εκατοντάδες καλλυντικά-μαϊμού

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών δεν κυνηγά μόνο επικίνδυνους εγκληματίες αλλά και επικίνδυνα προϊόντα ομορφιάς.

Εκπρόσωποι της υπηρεσίας δηλώνουν πως οι πωλήσεις πλαστών προϊόντων περιποίησης παρουσιάζουν τεράστια άνοδο. Περιέχουν τεράστιες ποσότητες βακτηρίων και καρκινογόνες ουσίες, όπως αρσενικό, βηρύλλιο και κάδμιο. Τα πλαστά αρώματα μπορεί να περιέχουν την καρκινογόνο ουσία DEHP ή ακόμη και ούρα!

Καταναλωτές που προμηθεύτηκαν τέτοιου είδους προϊόντα από τη μαύρη αγορά έχουν αναφέρει σοβαρά συμπτώματα, όπως εξανθήματα, ακμή, ψωρίαση και λοιμώξεις στα μάτια.

Όπως συμβαίνει με τις αντιγραφές αξεσουάρ και ρούχων, τα πλαστά προϊόντα ομορφιάς έχουν σχεδιαστεί ώστε να μοιάζουν με επώνυμα προϊόντα. Μάλιστα, οι τεχνολογίες σχεδίασης δυσκολεύουν τον εντοπισμό του πλαστού προϊόντος από την ετικέτα ή τη συσκευασία.

«Η βασική διαφορά είναι ότι κανείς δε θα πάθει κακό από μια αντιγραφή επώνυμης τσάντας. Αυτά τα προϊόντα αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών», δηλώνει η Άντζελα Μπάιερς, διευθύντρια Οικονομικού Εγκλήματος του FBI.

Ο ειδικός πράκτορας Τζον Ρόμπερτσον αναφέρει πως το FBI δεν ερευνά επώνυμες μάρκες αλλά προϊόντα με τεράστιες πωλήσεις. «Ερευνούμε τα πάντα, από σαμπουάν και κραγιόν μέχρι πιστολάκια», δηλώνει ο Ρόμπερτσον.

Τα επικίνδυνα «σημάδια» που αναζητούν οι ειδικοί πράκτορες αφορούν κυρίως στο σημείο πώλησης, τη συσκευασία, την τιμή και την ποιότητα του προϊόντος. Οι Αρχές προτρέπουν τους πολίτες που αντιμετωπίζουν αρνητικά συμπτώματα να απευθυνθούν στο Κέντρο Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της υπηρεσίας.