ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι 7 "θανάσιμοι" εχθροί της επιδερμίδας

Σίγουρα οι ρυτίδες, ειδικά για τις πιο «προχωρημένες»ηλικίες είναι κάτι το αναπόφευκτο.
Οι 7 "θανάσιμοι" εχθροί της επιδερμίδας

Σίγουρα οι ρυτίδες, ειδικά για τις πιο «προχωρημένες»ηλικίες είναι κάτι το αναπόφευκτο.

Ωστόσο, η αλλαγή και μόνο πολλών χαρακτηριστικών της καθημερινότητάςσας, είναι δυνατόν να καθυστερήσει την εμφάνισή τους!

Δείτε ποιοι είναι σύμφωνα με τους ειδικούς οι επτάμεγαλύτεροι εχθροί της επιδερμίδας μας:

Ο καπνός του τσιγάρου

Ο καπνός είναι υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για την καταστροφή τηςβιταμίνης C, η οποία παίζει καταλυτικό ρόλο στη διατήρηση της υγρασίας τουδέρματος.

Ο ήλιος

Ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτεένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15. Τα σύννεφα δεν μπορούν να προστατεύσουντο δέρμα σας από τις ακτίνες του ηλίου.

Η έλλειψη άσκησης

Όταν γυμναζόμαστε τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος στονοργανισμό, ενώ τα οφέλη αποτυπώνονται και στην επιδερμίδα μας, η οποία δείχνειπιο νεανική και σφριγηλή.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες

Φροντίζετε να χρησιμοποιείτε μία καλή ενυδατική κρέμα,ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο κρύοςαέρας, προκαλούν έντονη ξηρότητα.

Η έλλειψη ύπνου

Να θυμάστε ότι η ανανέωση του δέρματος απαιτεί τουλάχιστον 8ώρες ύπνου την ημέρα. Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, είναι χαρακτηριστικόσημάδι ελλιπούς ύπνου.

Το στρες

Οι περίοδοι έντονου στρες αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στηνεπιδερμίδα. Οι ασκήσεις χαλάρωσης είναι ιδανικές για να τα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.

Το αλκοόλ

Έχετε παρατηρήσει πως η επιδερμίδα σας δείχνει αφυδατωμένη μετάαπό μία νύχτα με πολύ αλκοόλ; Φανταστείτε πώς θα ήταν αν πίνετε συχνότερα. Τοαλκοόλ διαστέλλει τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία του δέρματος, προκαλώντας μακροχρόνιαβλάβες που οδηγούν σε αφυδατωμένη επιδερμίδα.