ΟΜΟΡΦΙΑ

Τέσσερις τρόποι να σώσετε τα μαλλιά σας!

Τι ειρωνεία… Οι στρατηγικές που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τα μαλλιά μας πιο όμορφα είναι και αυτές που μπορεί να τα καταστρέψουν.

Τέσσερις τρόποι να σώσετε τα μαλλιά σας!

Τι ειρωνεία… Οι στρατηγικές που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τα μαλλιά μας πιο όμορφα είναι και αυτές που μπορεί να τα καταστρέψουν.

Οι συσκευές που παράγουν ισχυρή θερμότητα μπορεί να καταστρέψουν τις πρωτεΐνες των μαλλιών, με αποτέλεσμα να φριζάρουν και να σπάνε πιο εύκολα. Έτσι, κυκλοφορούν καθημερινά νέα προϊόντα που προστατεύουν τα μαλλιά από τη φθορά.

Αν δεν μπορείτε ακόμη να αποχωριστείτε το πιστολάκι και τα άλλα «σύνεργα» του styling, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να θωρακίσετε τα μαλλιά σας ενάντια στη φθορά.

1. Επιλέξτε τη σωστή κρέμα μαλλιών

Όλες οι κρέμες μαλλιών αφήνουν στην τρίχα συστατικά που κάνουν τα μαλλιά πιο απαλά, όμως μερικές από αυτές περιέχουν επίσης χρήσιμα προστατευτικά έλαια. Αναζητήστε τα προϊόντα που περιέχουν φυτικά έλαια που τρέφουν την τρίχα χωρίς να βαραίνουν τα μαλλιά και να αφήνουν λιπαρότητα.

2. Προετοιμάστε τα μαλλιά

Μια δεύτερη γραμμή άμυνας για την προστασία των μαλλιών είναι το θρεπτικό σπρέι. Αναζητήστε συστατικά όπως το διμέθυλο πολυσιλοξάνιο (dimethicone), το οποίο «κλειδώνει» την υγρασία στην τρίχα όταν χρησιμοποιούμε το πιστολάκι.

3. Χρησιμοποιήστε καλύτερη βούρτσα

Η βούρτσα θα πρέπει να έχει μικρά ανοίγματα ώστε να επιτρέπει την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά. Επίσης, πρέπει να κρατάμε το πιστολάκι σε απόσταση και να μην το κρατάμε σταθερό, καθώς η υπερβολική θερμότητα αφυδατώνει την τρίχα.

4. Επιλέξτε κεραμικές συσκευές

Εάν χρησιμοποιείτε ψαλίδι για μπούκλες ή κάποια άλλη συσκευή για ίσιωμα, προτιμήστε τις κεραμικές πλάκες. Οι κεραμικές πλάκες κατανέμουν ομοιόμορφα τη θερμότητα και επιτρέπουν στην τρίχα να «γλιστρά» πιο εύκολα.

Διαβάστε επίσης:

Οι 7 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν τα μαλλιά μας





Handmade σαμπουάν με χαμομήλι για λαμπερά μαλλιά!

Κρυσταλλίνη: Το νέο υπερ-συστατικό για δυνατά μαλλιά