ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυστηρότερα μέτρα για μπότοξ και αισθητικές επεμβάσεις στη Βρετανία

Αυστηρότερα μέτρα για μπότοξ και αισθητικές επεμβάσεις στη Βρετανία

Νέοι περιορισμοί πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή στη Βρετανία, με στόχο τον αυστηρότερο έλεγχο σε κάθε είδους αισθητική επέμβαση.

Νέοι περιορισμοί πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή στη Βρετανία, με στόχο τον αυστηρότερο έλεγχο σε κάθε είδους αισθητική επέμβαση.

Τα νέα μέτρα θα αφορούν κυρίως στην εφαρμογή πληρωτικών ουσιών όπως το υαλουρονικό οξύ, του μπότοξ και των αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Οι κυβερνητικές Αρχές εκφράζουν ανησυχίες για επικίνδυνες μεθόδους που εφαρμόζονται από ανειδίκευτα άτομα και προειδοποιούν για επερχόμενη «κοσμητική κρίση». Οι αισθητικοί χειρουργοί της χώρας υποστηρίζουν ένθερμα τα νέα μέτρα.

Το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας εξέδωσε επίσημη έκθεση μέσα στο 2013, τονίζοντας ότι οι ισχύοντες κανονισμοί δεν είναι αρκετά αυστηροί. Μεταξύ άλλων, προτείνει την κατάρτιση σχετικής νομοθεσίας που θα επιβάλλει συγκεκριμένες προδιαγραφές στους επαγγελματίες, θα απαγορεύει τις προσφορές για πλαστικές επεμβάσεις σε πολύ χαμηλή τιμή και θα παρέχει υποχρεωτική ασφάλιση σε περίπτωση επιπλοκών.

Παρόμοια μέτρα αναμένεται να ληφθούν σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Πρόεδρος του Βρετανικού Συλλόγου Πλαστικών Χειρουργών (BAAPS) Rajiv Grover δήλωσε στο BBC: «Πληρωτικές ουσίες όπως το υαλουρονικό οξύ θα χορηγούνται μόνο με συνταγή γιατρού κι έτσι τα οφέλη θα είναι τριπλά. Θα ελέγχεται αποτελεσματικότερα η πώληση και θα εξασφαλίζεται η ποιότητα, θα ελέγχεται ποιος εφαρμόζει τη θεραπεία και θα απαγορευτεί η διαφήμιση.»

Η δημοτικότητα των αισθητικών επεμβάσεων έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν επαρκεί ώστε να προστατεύσει τους πολίτες. Οι βρετανικές Αρχές θα εφαρμόσουν τα νέα μέτρα ώστε να εξασφαλίσουν την ποιότητα των προϊόντων και να περιορίσουν την εφαρμογή αισθητικών τεχνικών από ανειδίκευτα άτομα.

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen