ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα πέντε συχνότερα λάθη ομορφιάς που κάνουν οι γυναίκες

Κάθε γυναίκα θέλει να περιποιείται τον εαυτό της και να νιώθει όμορφη.

Τα πέντε συχνότερα λάθη ομορφιάς που κάνουν οι γυναίκες

Κάθε γυναίκα θέλει να περιποιείται τον εαυτό της και να νιώθει όμορφη.

Μπορεί όμως να κάνει μερικά μικρά, καθημερινά λάθη που κοστίζουν στην εμφάνισή της.

1. Λιμάρισμα νυχιών

Πρέπει να λιμάρουμε τα νύχια προς μία κατεύθυνση μόνο, διαφορετικά δημιουργούνται προεξοχές στην άκρη των νυχιών. Το αποτέλεσμα είναι τα νύχια να γίνονται πιο εύθραυστα.

2. Χτένισμα μαλλιών

Το χτένισμα των μαλλιών από τη ρίζα προς την άκρη τεντώνει υπερβολικά την τρίχα, με αποτέλεσμα την ψαλίδα και το σπάσιμο. Πρέπει πρώτα να χτενίζουμε απαλά τις άκρες ώστε να ξεμπερδέψουμε τους κόμπους.

3. Κρέμα μαλλιών

Η κρέμα μαλλιών αποκαθιστά την άκρη της τρίχας, όχι όμως τη ρίζα. Έτσι, δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε όλο το κεφάλι, καθώς παραμένουν υπολείμματα στην επιδερμίδα του κεφαλιού.

4. Στέγνωμα μαλλιών

Όταν σκουπίζουμε τα μαλλιά με δύναμη τότε καταστρέφεται η εξωτερική μεμβράνη της τρίχας κι έτσι τα μαλλιά γίνονται πιο ξηρά και θαμπά. Πρέπει αρχικά να τυλίγουμε τα μαλλιά με μια πετσέτα και στη συνέχεια να πιέζουμε απαλά ώστε να απορροφήσει όλο το νερό.

5. Μακιγιάζ στο κρεβάτι

Είναι ένα από τα βασικότερα και ασυγχώρητα λάθη που κάνουν οι γυναίκες. Όταν παραμένουν στο πρόσωπο η λιπαρότητα και τα υπολείμματα μακιγιάζ, τότε οι πόροι φράζουν και εμφανίζονται εξανθήματα. Επιβάλλεται λοιπόν καλός καθαρισμός του προσώπου πριν κοιμηθούμε.