ΟΜΟΡΦΙΑ

Απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα χωρίς να βάλετε το χέρι στην τσέπη!

Η κυτταρίτιδα αποτελεί τον σύγχρονο «εφιάλτη» όλων των γυναικών, ακόμη και των μοντέλων.

Απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα χωρίς να βάλετε το χέρι στην τσέπη!

Η κυτταρίτιδα αποτελεί τον σύγχρονο «εφιάλτη» όλων των γυναικών, ακόμη και των μοντέλων.

Συνήθεις ύποπτοι για την εμφάνισή της είναι οι ορμόνες, η κακή διατροφή, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, η ηλικία και το DNA.

Ωστόσο, αυτό που είναι κοινό σε όλες τις περιπτώσεις είναι η συσσώρευση τοξινών στο σώμα, τις οποίες ο οργανισμός μας αποθηκεύει στα λιπώδη κύτταρα, προκειμένου να μας προστατέψει.

Βασικό μέλημα, λοιπόν, των γυναικών είναι αρχικά να μειώσουν την πρόσληψη τοξινών στον οργανισμό τους, ώστε, τουλάχιστον, να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου.

Δείτε 8 συμβουλές που θα σας κάνουν να βγείτε στην παραλία αυτό το καλοκαίρι, γεμάτη αυτοπεποίθηση, απαλλαγμένη από την κυτταρίτιδα:

Προσαρμόστε το διατροφικό σας πρόγραμμα

Προτιμάτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Χάρη στην αλκαλικότητά τους έλκουν τις τοξίνες από τα κύτταρα, βοηθώντας τον οργανισμό να τις αποβάλλει.

Μειώστε το αλάτι

Έχει αποδειχθεί ότι το επεξεργασμένο αλάτι αποστραγγίζει τον οργανισμό από τα απαραίτητα μέταλλα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη συσσώρευση τοξινών. Καλό θα είναι, λοιπόν, να προτιμάτε το θαλασσινό, που είναι αλκαλικό και βοηθά στη διαδικασία απομάκρυνσης των τοξινών. Το ίδιο ωφέλιμο είναι και το ορυκτό αλάτι.

Καταναλώνετε πολλά υγρά

Η σωστή ενυδάτωση εξασφαλίζει ότι λειτουργεί αποτελεσματικά και ο καθαρισμός του οργανισμού από τις τοξίνες. Καλό θα είναι να αποφεύγετε τους πολλούς καφέδες και να τους αντικαταστήσετε με τσάι από βότανα.

Κάντε αποτοξίνωση

Ο καλύτερος τρόπος, αν και όχι τόσο ευχάριστος, είναι με τον καθαρισμό του παχέος εντέρου, είτε από κάποιον επαγγελματία είτε με κλύσμα στο σπίτι. Σίγουρα δεν θα τον επιλέγατε υπό κανονικές συνθήκες, ωστόσο θα βοηθήσει στον αποτελεσματικό καθαρισμό του οργανισμού.

Κάντε τοπικό μασάζ

Οι μαλάξεις διεγείρουν το λεμφικό σύστημα, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η διαδικασία αποβολής των τοξινών, που είναι ο κύριος λόγος εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Ιδρώστε άφοβα

Κάθε φορά που ιδρώνετε, αποβάλλετε μία σημαντική ποσότητα τοξινών από τον οργανισμό σας. Μην υποτιμάτε, λοιπόν, τις δυνατότητές του.

Αποφεύγετε τις κρέμες αδυνατίσματος

Οι κρέμες αυτού του είδους αδυνατίζουν σε μεγάλο βαθμό το δέρμα, με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται περισσότερο ο φλοιός πορτοκαλιού.