ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα συν και τα τα πλην της κάθε μεθόδου αποτρίχωσης προσώπου

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι που μπορείτε να απαλλαγείτε από τις τρίχες του προσώπου, χωρίς να επισκεφτείτε κάποιο σαλόνι ομορφιάς. Δείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μίας
Τα συν και τα τα πλην της κάθε μεθόδου αποτρίχωσης προσώπου

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι που μπορείτε να απαλλαγείτε από τις τρίχες του προσώπου, χωρίς να επισκεφτείτε κάποιο σαλόνι ομορφιάς. Δείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μίας.

Αποτρίχωση με κερί (Διάρκεια 2 με 6 εβδομάδες)

Υπάρχουν διάφορα σετ σπιτικής αποτρίχωση, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκόλλητων ταινιών με και χωρίς θέρμανση, καθώς και roll-on προϊόντα.

Πλεονεκτήματα : Η αποτρίχωση με κερί αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα , αφήνοντας το δέρμα εντελώς άτριχο, απαλό και λείο.

Μειονεκτήματα : Πόνος, ερεθισμός του δέρματος, πιθανότητα για τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, και το γεγονός ότι θα πρέπει να περιμένετε τις τρίχες να μεγαλώνουν αρκετά για να το ξανακάνετε.

Αποφύγετε την αποτρίχωση εάν παίρνετε φάρμακο που περιέχει ισοτρετινοΐνη. Επίσης, σταματήστε να χρησιμοποιείτε ρετινοειδή, ρετινόλη και άλφα-υδροξικά οξέα τουλάχιστον 3 ημέρες πριν από την αποτρίχωση με κερί.

Για την ελαχιστοποίηση του πόνου πάρτε ένα ήπιο παυσίπονο 30 λεπτά πριν από την αποτρίχωση. Κατόπιν βάλτε αλόη ή κρέμα κορτιζόνης στην περιοχή για να απαλύνετε το κοκκίνισμα. Εάν πρόκειται να βγείτε έξω μετά την αποτρίχωση, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό.

Αποτριχωτικές αλοιφές (Διάρκεια περίπου 1 εβδομάδα)

Όλες οι αποτριχωτικές αλοιφές, τα gel και οι λοσιόν περιέχουν χημικές ουσίες που διαλύουν τις τρίχες στην επιφάνεια του δέρματος.

Πλεονεκτήματα : Γρήγορη, ανώδυνη, ανέξοδη μέθοδος.

Μειονεκτήματα : Δυσάρεστη οσμή, κοκκινίλες.

Οι κρέμες αυτές μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στα άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες πολύ προσεκτικά. Αν αφήσετε την αποτριχωτική κρέμα στο δέρμα για πολύ μεγάλο διάστημα μπορεί να προκληθούν εγκαύματα, τσούξιμο, εξανθήματα ή φουσκάλες. Ψάξτε για ένα προϊόν που περιέχει ενυδατικά συστατικά όπως η βιταμίνη Ε ή αλόη.

Μην χρησιμοποιείτε αποτριχωτικές αλοιφές γύρω από τα μάτια σας ή σε περιοχές που έχετε ξυρίσει ή αποτριχώσει με κερί κατά την τελευταία εβδομάδα.

Κάνετε μια δοκιμή 3 ημέρες πριν δοκιμάσετε ένα νέο προϊόν. Απλώστε λίγο από το προϊόν στο εσωτερικό του βραχίονά σας και αφήστε το εκεί για 48 ώρες για να δείτε αν υπάρχει κάποια δερματική αντίδραση. Μετά τη χρήση μιας αποτριχωτικής αλοιφής, χρησιμοποιήστε άμεσα μια ενυδατική κρέμα και βάλτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή περισσότερο πριν βγείτε έξω.

Διαβάστε επίσης:

Τα μυστικά των ειδικών για επαγγελματική αποτρίχωση!

Οι καλύτερες μέθοδοι αποτρίχωσης για κάθε σημείο του σώματος

Φτιάξτε μόνες το δικό σας κερί αποτρίχωσης!

Αποτρίχωση με λέιζερ: Πόσο ασφαλής είναι;