ΟΜΟΡΦΙΑ

Η ιδανική γυμναστική ενάντια στην κυτταρίτιδα

Η ιδανική γυμναστική ενάντια στην κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν το συσσωρευμένο λίπος ασκεί πίεση τους συνδετικούς ιστούς κάτω από το δέρμα, συνήθως στους γλουτούς και τους μηρούς.

Οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κληρονομικότητα αλλά, σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερο λίπος υπάρχει στο σώμα τόσο πιο εμφανής είναι.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια «μαγική συνταγή» για να εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα, όμως η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί ο φλοιός πορτοκαλιού.

Για να γίνει η κυτταρίτιδα λιγότερο εμφανής, πρέπει να επιλέξουμε ένα είδος γυμναστικής που θα μας βοηθήσει να κάψουμε πολλές θερμίδες και να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας στο μέγιστο βαθμό. Με τον τρόπο αυτό, θα απαλλαγούμε σταδιακά από το συσσωρευμένο λίπος.

Η γυμναστική με διαλείμματα (interval training) μπορεί να εξυπηρετήσει ακριβώς αυτό το σκοπό. Αυτό το είδος γυμναστικής περιλαμβάνει την εναλλαγή έντονης άσκησης και χαλάρωσης. Με άλλα λόγια, χρειάζονται σύντομα «ξεσπάσματα» έντονης δραστηριότητας και στη συνέχεια μικρά διαλείμματα και ο κύκλος πρέπει να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές.

Αυτό το είδος άσκησης ενισχύει το μεταβολικό ρυθμό τόσο κατά τη διάρκεια της γυμναστικής αλλά και αρκετή ώρα μετά. Έτσι, το σώμα καταναλώνει περισσότερες θερμίδες και καίει πιο αποτελεσματικά το λίπος.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε αυτό το είδος γυμναστικής είναι ότι δε χρειάζεται να γίνεται σε γυμναστήριο ούτε απαιτείται ειδικός εξοπλισμός.

Το τρέξιμο, οι κοιλιακοί, τα βαθιά καθίσματα και τα βαράκια είναι μερικές μόνο από τις ασκήσεις που μπορείτε να ενσωματώσετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα για να δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:

Νικήστε την επίμονη κυτταρίτιδα με 3 ασκήσεις γιόγκα
Η κυτταρίτιδα και πόσο εύκολα θα την εξαλείψετε
Ποια συστατικά θα πρέπει να περιέχει μία κρέμα για την κυτταρίτιδα