ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι τροφές που προτείνει ο οδοντίατρος για πιο λευκά δόντια

Είναι γνωστό πως ο καφές και το κόκκινο κρασί ευθύνονται για τις κηλίδες που στιγματίζουν το χαμόγελό μας.

Οι τροφές που προτείνει ο οδοντίατρος για πιο λευκά δόντια

Το ξέρατε όμως ότι υπάρχουν και τροφές που βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών;

Ο κορυφαίος οδοντίατρος Χάρολντ Κατζ από το Μπέβερλι Χιλς υποστηρίζει ότι η μαύρη σοκολάτα και οι φράουλες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που προτείνει να τρώμε για να αποκτήσουμε λαμπερό χαμόγελο.

1. Μαύρη σοκολάτα
Περιέχει θεοβρομίνη, μια σκόνη που βοηθά στην ενίσχυση του σμάλτου στην επιφάνεια των δοντιών. Έτσι προλαμβάνεται ο σχηματισμός των κηλίδων, καθώς αν η εξωτερική επιφάνεια του δοντιού είναι αδύναμη, το δόντι είναι πιο ευαίσθητο απέναντι στον αποχρωματισμό.

2. Πράσινο τσάι
Περιέχει ταννίνες, οι οποίες εμποδίζουν τα βακτήρια να κολλήσουν στα δόντια. Η διαδικασία αυτή δεν προλαμβάνει μόνο τις κηλίδες αλλά και την κακοσμία του στόματος. Το πράσινο τσάι είναι επίσης πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες καταπολεμούν τα οξέα και τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας.

3. Φράουλες
Περιέχουν μηλικό οξύ, το οποίο απομακρύνει σημάδια και στίγματα από τα δόντια.

4. Τυρί
Λίγοι γνωρίζουν ότι το τυρί αυξάνει το pH της στοματικής κοιλότητας, δηλαδή καταπολεμά έως ένα βαθμό τα οξέα. Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος αποχρωματισμού και φθοράς των δοντιών. Παράλληλα, το ασβέστιο του τυριού βοηθά τα δόντια να είναι πιο δυνατά και υγιή.

5. Μήλο
Η σκληρότητά του βοηθά να απομακρύνεται η πλάκα και άλλες βλαβερές ουσίες την ώρα που μασάμε. Επίσης, οι κινήσεις που κάνουμε όταν δαγκώνουμε και μασάμε το μήλο βοηθούν ώστε να δυναμώσουν τα ούλα, ενώ η σημαντική ποσότητα νερού που περιέχει το φρούτο ενισχύει τη διαδικασία παραγωγής σάλιου – απαραίτητο για να μειωθούν τα βακτήρια που υπάρχουν στο στόμα.

Για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ο Κατζ προτείνει να τρώμε αυτές τις τροφές το πρωί, αφού έχει συσσωρευτεί πλάκα στα δόντια κατά τη διάρκεια του ύπνου μας.

Διαβάστε επίσης:

Οι συμβουλές των οδοντιάτρων για λευκότερο χαμόγελο
Ποιες τροφές κιτρινίζουν τα δόντια
Τα τρία λάθη που κάνετε στην λεύκανση των δοντιών