ΟΜΟΡΦΙΑ

Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα τελετουργικά ομορφιάς

Οι γυναίκες είναι διατεθειμένες να αντέξουν τον πόνο προκειμένου να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, αρκετές φορές όμως διακινδυνεύουν πολλά περισσότερα χωρίς να το γνωρίζουν.

Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα τελετουργικά ομορφιάς

Ορισμένες πρακτικές μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά επικίνδυνες όταν δεν πραγματοποιούνται από επαγγελματίες ή με τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία.

1. Χημικό πήλινγκ
Όταν γίνεται σωστά, αναπλάθει τα κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος και εξαφανίζει τα σημάδια της ακμής. Στο χημικό πήλινγκ απομακρύνονται επιφανειακές στιβάδες του δέρματος ώστε να ξεπροβάλλει το νέο, ανανεωμένο δέρμα. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται ισχυρές χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ουλές, οίδημα και αποχρωματισμό του δέρματος.

2. Μπότοξ
Πρόκειται στην ουσία μια τοξίνη που κάνει το δέρμα να μοιάζει και πάλι νεανικό. Η λανθασμένη εφαρμογή του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο μυϊκό ή το νευρικό σύστημα, προβλήματα όρασης και δύσπνοια.

3. Αποτρίχωση με λέιζερ
Το λέιζερ καταστρέφει το θύλακα της τρίχας, αποτρέποντας στη νέα τρίχα να φυτρώσει ξανά. Ορισμένοι δερματολόγοι χρησιμοποιούν τοπικό αναισθητικό σε μορφή κρέμας για να μην πονά ο πελάτης. Ωστόσο, τα συστατικά μιας τέτοιας κρέμας μπορεί να προκαλέσουν έντονη αλλεργική αντίδραση ή ερεθισμό.