ΟΜΟΡΦΙΑ

Πως να αφαιρέσετε τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα

Είναι από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο ένας άντρας, όσο και μία γυναίκα. Μερικές φορές οι τρίχες σε διάφορα σημεία του σώματός μας μεγαλώνουν με τρόπο αφύσικο, αφού δεν βγαίνουν έξω από την επιδερμίδα, αλλά συνεχίζουν να μεγαλώνουν ακριβώς κάτω από αυτή, προκαλώντας ερεθισμούς που μπορεί να γίνουν και σχετικά σοβαροί.

Πως να αφαιρέσετε τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα

Οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει συχνότερα στα σημεία που ξυριζόμαστε (πρόσωπο, μασχάλες, πόδια κλπ). Ειδικά οι άντρες που χρησιμοποιούν αυτόματες ξυριστικές μηχανές προσώπου με κυκλική, περιστροφική κίνηση των λεπίδων αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα ακόμα συχνότερα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα όσο πιο ανώδυνα και ασφαλώς γίνεται:

Βήμα 1ο: Κάντε απολέπιση στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα.

comp-3557719-scrub

Βήμα 2ο: Με μία ζεστή, υγρή πετσέτα καθαρίστε καλά και "μουλιάστε" λίγο το σημείο που η τρίχα έχει αρχίσει να μεγαλώνει προς τα μέσα. Ασκείστε ελαφρά πίεση εκατέρωθεν του σημείου που η τρίχα έχει προκαλέσει ανωμαλία στην επιδερμίδα (σπυράκι). Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα, μέχρι η τρίχα να αρχίσει να φαίνεται.

comp-3557720-heat

Βήμα 3ο: Με ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι τραβήξτε την τρίχα προς τα έξω. Προσοχή: Αυτό να το κάνετε μόνο εφόσον η τρίχα έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται στην επιφάνεια του δέρματος. Μην πληγώσετε την επιδερμίδα σας με βίαιες κινήσει απλά και μόνο για να βγάλετε την τρίχα.

comp-3557718-pluck

Αξίζει να σημειωθεί ότι σπανίως θα μπορέστε να κάνετε και τα τρία βήματα την ίδια ημέρα. Συνήθως χρειάζεται μια περίοδος λίγων ημερών, όπου επιμελώς επαναλαμβάνετε τα βήματα 1 και 2, μέχρι η τρίχα να αρχίσει να φαίνεται μόνη της και να μπορέστε να την τραβήξετε (βήμα 3).

Διαβάστε επίσης:

Τι να κάνετε για τα ενοχλητικά σπυράκια στην πλάτη

Τα πιο συχνά "εγκλήματα" που κάνετε στην επιδερμίδα σας

Τα λάθη που κάνετε και οδηγούν στην ακμή