ΟΜΟΡΦΙΑ

Μεγάλοι πόροι προσώπου: Μια εμμονή που έχει όμως λύση

Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η γνωστή εταιρεία καλλυντικών ειδών L'Oreal σε δείγμα 2.000 γυναικών, διαπιστώθηκε ότι το 45% εξ' αυτών επιθυμεί να μπορούσε να αλλάξει το μέγεθος των πόρων στο πρόσωπό τους, ενώ περίπου το 33% απάντησε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που τις απασχολεί περισσότερο και από τις ρυτίδες!

Μεγάλοι πόροι προσώπου: Μια εμμονή που έχει όμως λύση

Ορισμένες, μάλιστα, γυναίκες αναπτύσσουν μια εμμονή με τους μεγάλους πόρους στο πρόσωπό τους και το πώς θα τους μικρύνουν, ώστε η επιστήμη έχει χαρακτηρίσει αυτή την ψυχολογική κατάσταση ως "porexia".

Πρόκειται για μια διαταραχή κατά την οποία το άτομο αδυνατεί να εστιάσει στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς του, επειδή σκέφτεται διαρκώς το μέγεθος των πόρων στο πρόσωπό του, σύμφωνα με τον δρ Josh Zeichner, καθηγητή δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

Οι πόροι του δέρματος μπορεί να φαίνεται πως είναι μεγαλύτεροι εξαιτίας βλάβης στην επιδερμίδα από υπερβολική/σκληρή απολέπιση, ή από τη χρήση άλλων ιδιαίτερα όξινων προϊόντων στο πρόσωπο.

Αν και το μέγεθος των πόρων καθορίζεται κατά κανόνα από τη γενετική, υπάρχουν κάποιοι υγιείς τρόποι για την αντιμετώπιση των μεγάλων σε μέγεθος πόρων.

Επειδή το κολλαγόνο στο δέρμα σας είναι στην πραγματικότητα αυτό που κρατά τους πόρους σας "σφιχτούς", το να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τον ήλιο με χρήση αντηλιακού SPF και ένα καπέλο θα αποτρέψει την πρωτεΐνη του κολλαγόνου από το να καταστραφεί και να κάνει τους πόρους σας να μοιάζουν μεγαλύτεροι.

Και ενώ δεν είναι δυνατόν να ελέγξει κανείς την παραγωγή ελαίου του προσώπου, μπορεί εντούτοις να το καθαρίζει τακτικά με ειδικά μαντηλάκια ή/και βαμβάκι, ώστε να περιορίσει τα φυσικά έλαια να κατακάθονται στους πόρους και να τους κλείνουν.

Ο δρ Zeichner υποστηρίζει ότι "χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για ένα νέο κύτταρο της επιδερμίδας να φτάσει από το υπόστρωμά της στην επιφάνεια, οπότε δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε προϊόντα απολέπισης περισσότερο από μία με δύο φορές την εβδομάδα το πολύ".

Διαβάστε επίσης:

Σπυράκια: Πώς να τα σπάσετε σωστά!

Προσοχή! Δείτε τι μπορεί να συμβαίνει αν ξαφνικά πέφτουν τα μαλλιά σας

Ποιοι απαγορεύεται να μαυρίζουν με τη μέθοδο σολάριουμ

Τέλος στο τοπικό λίπος με τη λιπογλυπτική χωρίς νυστέρι