ΟΜΟΡΦΙΑ

Φακίδες στο πρόσωπο: Μάθετε πώς μπορείτε να τις καταπολεμήσετε

Με την πάροδο του χρόνου, πολλές γυναίκες και άνδρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με φακίδες στο πρόσωπο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορεί να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε ή να κάνετε πιο "αχνές" στην όψη τις φακίδες.

Φακίδες στο πρόσωπο: Μάθετε πώς μπορείτε να τις καταπολεμήσετε

Από την μικροδερμοαπόξεση μέχρι τον χυμό λεμονιού, υπάρχουν αρκετές επιλογές για την καταπολέμηση των φακίδων. Όπως κάθε διαδικασία επέμβασης στο δέρμα, η επίσκεψη σε ένα γιατρό ή έναν δερματολόγο πρώτα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με φακίδες να επιλέξουν ποια πορεία θεραπείας είναι η καλύτερη για εκείνους.

Η θεραπεία με λέιζερ χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση σημαδιών/κηλίδων στην επιδερμίδα. Χρησιμοποιεί ακτίνες λέιζερ με διοξείδιο του άνθρακα για να εξομαλύνει την επιφάνεια του δέρματος.

Για μια θεραπεία τύπου "spa", μπορείτε να δοκιμάσετε την μέθοδο της μικροδερμοαπόξεσης. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί φυσικά ή συνθετικά υλικά για να απομακρύνει οποιαδήποτε ανομοιομορφία της επιδερμίδας.

Για πιο εντατικές θεραπείες, μπορείτε να δοκιμάσετε την μέθοδο "laser resurfacing". Αυτή η τεχνική αφαιρεί διαδοχικά λεπτά στρώματα δέρματος μέχρι να αφαιρεθούν τα σημεία εκείνα που έχουν ανωμαλίες. Μπορεί να χρειαστούν έως και 30 - 45 λεπτά για να απομακρυνθούν οι φακίδες, ενώ είναι μια μέθοδος που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τις ουλές, την ακμή ή τις γραμμές των ρυτίδων.

Για μία φυσική και ανέξοδη λύση, γυναίκες και άνδρες μπορούν πάντα να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν χυμό λεμονιού. Τα λεμόνια περιέχουν υψηλά επίπεδα οξέων που λειτουργούν ως "λευκαντικά" μέσα/καθαριστικά για το δέρμα. Αν και αυτή η μέθοδος δεν θα απομακρύνει τις φακίδες, θα τις κάνει, ωστόσο, λιγότερο εμφανείς. Για να είναι αποτελεσματική αυτή η τεχνική πρέπει να την εφαρμόζετε τακτικά.

Άλλες επιλογές, όπως οι κρέμες λεύκανσης και διάφορες μάσκες φρούτων μπορεί να είναι επίσης αποτελεσματικές. Μάσκες με φρούτα όπως η φράουλα, το αγγούρι και το βερίκοκο χρησιμοποιούνται συχνά στην καταπολέμηση των φακίδων. Πρόκειται για τροφές που περιέχουν οξέα, τα οποία, όπως και το λεμόνι, θα κάνουν πιο "αχνές" στην όψη τις φακίδες σας.

Κάθε τεχνική/μέθοδος διαφέρει σε αποτελεσματικότητα και το κόστος. Εκείνη με το χαμηλότερο κόστος είναι βέβαια ο χυμός λεμονιού, αλλά πρόκειται για μία μέθοδο που δεν διαρκεί πολύ Πριν την έναρξη οποιασδήποτε θεραπείας, πρέπει πάντα να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο για έναν επαγγελματικό έλεγχο του δέρματός σας.

Διαβάστε επίσης:

Πως να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους στα μάτια

Ακμή: Απαντήσεις σε 5 ερωτήσεις που σας καίνε

Μεγάλοι πόροι προσώπου: Μια εμμονή που έχει όμως λύση

Πώς επηρεάζει η περίοδος την όψη της επιδερμίδας