ΟΜΟΡΦΙΑ

Δείτε γιατί χρησιμοποιείτε το conditioner με λάθος τρόπο

Το conditioner είναι από τα πιο παρεξηγημένα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών. Λίγοι γνωρίζουν ακριβώς τι κάνει και ποιος είναι ο σωστός τρόπος που πρέπει να χρησιμοποιείται.

Δείτε γιατί χρησιμοποιείτε το conditioner με λάθος τρόπο

Αν ανήκετε σε εκείνους που απλά μετά από κάθε λούσιμο, βάζετε και μια δόση conditioner, ξεβγάζετε και μετά σκουπίζετε τα μαλλιά σας, διαβάστε παρακάτω μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε και άλλα λάθη που μάλλον κάνετε από άγνοια.

Το conditioner ενυδατώνει τους θύλακες των τριχών

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τα μαλλιά τείνουν να ξεραίνονται περισσότερο. Εφαρμόζοντας μια μάσκα με conditioner απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής μία φορά το μήνα, θα δείτε τις νιφάδες της ξηροδερμίας να εξαφανίζονται και τα μαλλιά σας να γίνονται πιο λεία και απαλά.

Αν θέλετε όγκο στα μαλλιά σας, βάλτε το conditioner ΠΡΙΝ από το σαμπουάν

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι συνήθως μια ποσότητα από το conditioner μένει στα μαλλιά ακόμα και μετά από το ξέβγαλμα στο λούσιμο. Αυτή η ποσότητα βαραίνει τις τρίχες και τις κάνεις να πέφτουν προς τα κάτω. Αν βάλετε conditioner όμως πριν από το σαμπουάν, τότε και θα έχετε ενυδατώσει τα μαλλιά σας και θα έχετε πετύχει να αφαιρέσετε σχεδόν όλη την ποσότητα από την τρίχα μετά από το λούσιμο με το σαμπουάν. Έτσι, τα μαλλιά σας θα είναι πιο ανάλαφρα και θα έχουν μεγαλύτερο όγκο.

Μερικά conditioner καταστρέφουν την τρίχα

Τα conditioner υποτίθεται ότι προσθέτουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στα μαλλιά σας. Αλλά εκείνα τα conditioner που περιέχουν σιλικόνη κάνουν ακριβώς το αντίθετο: αφαιρούν τα θρεπτικά συστατικά από την τρίχα και την αδυνατίζουν. Επιλέξτε προϊόντα για τα μαλλιά σας που δεν περιέχουν σιλικόνη.

Δεν είναι ανάγκη να λουστείτε με σαμπουάν για να χρησιμοποιήσετε conditioner

Είναι γνωστό ότι το πολύ συχνό/καθημερινό λούσιμο κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό, στα μαλλιά σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή δεν (πρέπει να) λούζεστε καθημερινά, δεν μπορείτε και να βάζετε συχνότερα conditioner. Τα συχνό λούσιμο προκαλεί αφυδάτωση και "ψαλίδα" στα μαλλιά, αλλά η πιο συχνή conditioner ενυδατώνει και προστατεύει από το "φριζάρισμα" και το σπάσιμο της τρίχας.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε απίστευτες χρήσεις ομορφιάς με τη δύναμη της... μαγιονέζας!

Ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος: Δείτε τον αναλυτικό πίνακα

Πρησμένα πόδια το καλοκαιρι: Πρόληψη σε 7 βήματα

Πόσο και πότε χρησιμοποιούμε το κάθε καλλυντικό