ΟΜΟΡΦΙΑ

Δείτε τα λάθη που σίγουρα κάνετε στο πλύσιμο του προσώπου

Δείτε τα λάθη που σίγουρα κάνετε στο πλύσιμο του προσώπου

Το πλύσιμο του προσώπου μοιάζει ως το πιο απλό κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι ακόμα και σε αυτό κάνουν μερικά σημαντικά λάθη που προκαλούν δερματικά προβλήματα, όπως ερεθισμούς, ξηροδερμία, λιπαρότητα και σπυράκια.

Δείτε τα πιο 8 συχνά λάθη που κάνετε κάθε φορά που πλένετε το πρόσωπό σας:

Λάθος σαπούνι

Σίγουρα, ο βασικός του ρόλος είναι να καθαρίζει από την βρωμιά, αλλά αν το σαπούνι που χρησιμοποιείτε αφυδατώνει την επιδερμίδα σας από τα φυσικά της έλαια, τότε την ξηραίνει σε μεγάλο βαθμό.

Πλένεστε πάρα πολύ συχνά

Η καθαριότητα είναι πολύ σημαντική, αλλά πολλές φορές το παρακάνουμε και αυτό δεν είναι ποτέ καλό. Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα και θα είναι καθαρό. Τα πιο συχνά πλυσίματα θα ερεθίσουν την επιδερμίδα και θα οδηγήσουν σε υπέρ-παραγωγή φυσικών ελαίων προκειμένου το PH της να επανέλθει στα φυσικά του επίπεδα.

Λάθος θερμοκρασία νερού

Είναι μύθος η άποψη ότι το καυτό νερό ανοίγει τους πόρους και άρα σας βοηθάει να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας καλύτερα. Οι πόροι άλλωστε δεν έχουν μυς για να ανοίγουν και να κλείνουν. Το καυτό νερό θα επηρεάσει την ισορροπία των ελαίων του προσώπου σας, θα προκαλέσει ξηρότητα ή και σε ακραίες περιπτώσεις την υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

Υπερβολική απολέπιση

Και πάλι, οτιδήποτε κάνετε σε υπερβολικό βαθμό, περισσότερο σας βλάπτει παρά σας κάνει καλό. Η απολέπιση είναι καλή και πολύ χρήσιμη για μια υγιή επιδερμίδα. Δεν είναι όμως κάτι που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα. Περιορίστε τη στις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα το πολύ.

Δεν ξεπλένεστε καλά

Όταν αφήνετε σαπούνι ή κρέμες στο πρόσωπό σας και δεν ξεπλένεστε καλά, τότε το υλικό συσσωρεύεται στην επιδερμίδα σας και σκεπάζει τους πόρους. Η γραμμή στο σαγόνι, στα μαλλιά και η περιοχή της μύτης είναι συνήθως εκείνες που αγνοούμε περισσότερο στο πλύσιμο.

Χρησιμοποιείτε προϊόντα που ερεθίζουν την επιδερμίδα σας

Τα τεχνητά αρώματα, οι χρωστικές ουσίες και τα συνθετικά συντηρητικά που περιέχονται σε διάφορα καθαριστικά προσώπου, είναι ικανά να σας προκαλέσουν ερεθισμούς. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε και να αποφεύγετε αυτά να περιέχουν θειικό νάτριο.

Τρίβετε το πρόσωπό σας με την πετσέτα

Ακουμπήστε την πετσέτα αλλεπάλληλες φορές στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να απορροφήσει το νερό. Δεν είναι ανάγκη να την τρίβετε στο πρόσωπό σας. Κάνοντάς το αυτό, προκαλείτε φθορά στην ελαστίνη της επιδερμίδας.

Καθυστερείτε να βάλετε ενυδατική κρέμα

Για να μεγιστοποιήσετε την απορρόφηση των ενυδατικών συστατικών στην κρέμα σας, απλώστε τη στο πρόσωπό σας αμέσως μετά το πλύσιμο, όσο η επιδερμίδα σας είναι ακόμα νωπή. Αν αφήσετε το δέρμα να στεγνώσει καλά, τότε είναι πιο δύσκολο να εισέλθουν τα πολύτιμα ενυδατικά συστατικά στην επιδερμίδα, ενώ μπορεί να την κάνουν να έχει κολλώδη ή λιπαρή υφή.

Διαβάστε επίσης:

Ο πιο ενυδατικός "πράσινος χυμός" για την επιδερμίδα!

Πιο μεγάλο και στητό στήθος με 6 απλές ασκήσεις

Γιατί χρησιμοποιείτε με λάθος τρόπο το πιστολάκι των μαλλιών

Σπυράκια: Ένα φυσικό προιόν της κουζίνας μας που τα... σκοτώνει

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen