ΟΜΟΡΦΙΑ

Ενυδάτωση προσώπου: Οι «χρυσοί κανόνες» των δερματολόγων

Θέλετε να διατηρήστε το δέρμα σας σφριγηλό και νεανικό για πάντα; Η σωστή ενυδάτωση είναι ένα από τα «όπλα» που έχετε στη διάθεσή σας!

Ενυδάτωση προσώπου: Οι «χρυσοί κανόνες» των δερματολόγων

Ξέρετε όμως πώς να το κάνετε σωστά για να εξασφαλίσετε βαθιά θρέψη; Δείτε τι συμβουλεύουν οι δερματολόγοι και ακολουθήστε τους «χρυσούς κανόνες» που προτείνουν για λαμπερό δέρμα που αντανακλά υγεία.

1. Ενυδάτωση κάθε μέρα

Η ενυδάτωση του προσώπου χρειάζεται... πρόγραμμα! Επιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας –κατά προτίμηση το βράδυ, μετά τον καλό καθαρισμό του προσώπου– για να μην ξεχνάτε αυτό το απαραίτητο βήμα περιποίησης.

2. Ενυδάτωση σε καθαρό δέρμα

Μην περιμένετε πολλή ώρα μετά τον καθαρισμό για να εφαρμόσετε το προϊόν ενυδάτωσης. Η εφαρμογή σε καθαρό και νωπό δέρμα βοηθά να «κλειδώσει» η υγρασία.

3. Διπλή ενυδάτωση για το ξηρό δέρμα

Εάν έχετε ξηρό δέρμα που ξεφλουδίζει, «σκάει» εύκολα ή αιμορραγεί, εφαρμόστε ένα προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης δύο φορές την ημέρα.

4. Ελαφριά ενυδάτωση για το λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής

Ένα προϊόν με ελαφριά σύνθεση, χωρίς έλαια ή συστατικά που φράζουν τους πόρους, είναι κατάλληλο για τις λιπαρές επιδερμίδες με τάσεις ακμής. Αναζητήστε ένα προϊόν που έχει ταυτόχρονα απολεπιστική δράση.

5. Επιλέξτε μια φόρμουλα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας

Κάθε τύπος δέρματος έχει διαφορετικές ανάγκες. Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας ώστε να σας προτείνει συστατικά που θα εξαλείψουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε (π.χ. ακμή, έκζεμα) αλλά και να σας επισημάνει ποια συστατικά μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμούς.

6. Αλλάξτε προϊόντα ανάλογα με την εποχή

Τους χειμερινούς μήνες θα χρειαστείτε ένα πιο «βαρύ» προϊόν που θα θωρακίσει το δέρμα σας ενάντια στον κρύο αέρα και τη ζέστη των εσωτερικών χώρων, ενώ το καλοκαίρι μπορείτε να αρκεστείτε σε ένα προϊόν με πιο ελαφριά σύνθεση ή έναν ορό ενυδάτωσης.

Δείτε κι αυτό:

Τα 4 κυριότερα βήματα για σωστή φροντίδα του δέρματος