Οι 9 συμβουλές για την ενυδάτωση του προσώπου σας

Εάν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, μπορεί να φαίνεται ξεφλουδισμένο, θαμπό και ξηρό. Η ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι λεία, λαμπερή και έχει ομοιόμορφο τόνο. Δείτε, που οφείλεται η αφυδάτωση:

  • Ακραίες ζεστές ή κρύες θερμοκρασίες
  • Καλλυντικά περιποίησης δέρματος με καυστικά, επιβλαβή συστατικά
  • Αλκαλικές ουσίες όπως σαπούνια, οξέα με υψηλότερο pH
  • Υπερβολική απολέπιση
  • Κλιματιστικά μηχανήματα

Ωστόσο, οι άνθρωποι συχνά τείνουν να μπερδεύουν το αφυδατωμένο δέρμα με το ξηρό δέρμα. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των δύο. Το αφυδατωμένο δέρμα έχει έλλειψη νερού ενώ το ξηρό δέρμα έχει έλλειψη αρκετής ποσότητας σμήγματος.

Για την ενυδάτωση επιδερμίδας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

2. Χρησιμοποιήστε ενυδατικά προϊόντα περιποίησης που διεισδύουν στο δέρμα σας και παρέχουν νερό, που είναι ζωτικής σημασίας. Αναζητήστε ενυδατική κρέμα προσώπου με τ’ ακόλουθα συστατικά:

  • Υαλουρονικό Οξύ: Βοηθά στην ανανέωση του δέρματός σας και αποτρέπει τα πρώιμα σημάδια γήρανσης.
  • Ceramides: Επιδιορθώνουν το φράγμα της επιδερμίδας σας, αποτρέπουν την απώλεια νερού και διατηρούν την υγρασία της.
  • Νιασιναμίδη: Ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό και καταπραΰνει το δέρμα.
  • Γλυκερίνη: Ανακουφίζει την επιδερμίδα σας από το αίσθημα ξηρότητας και φαγούρας.
  • Πανθενόλη: Διεισδύει και μεταδίδει την υγρασία στα κύτταρα ενώ αποτρέπει την απώλεια νερού από το δέρμα σας.

Για την ιδανική ενυδάτωση, οι δερματολόγοι δημιούργησαν τη CeraVe PM Facial Moisturising Lotion με υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη και ceramides που προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση. Ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό, ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα. Επιπλέον, υπάρχει η ενυδατική κρέμα με αντηλιακό CeraVe AM Facial Moisturising Lotion με SPF 30 που σας προσφέρει όλα τα παραπάνω οφέλη ενώ παράλληλα προστατεύει και από την ακτινοβολία του ήλιου.

Για τη σωστή ενυδάτωση προσώπου, εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ).

3. Κάντε απολέπιση (2-3 φορές/εβδομάδα) με απαλές κινήσεις για ν’ απαλλαγείτε από τα ξηρά μπαλώματα, τα νεκρά κύτταρα κ.λπ. που συσσωρεύονται λόγω της έλλειψης υγρασίας.

4. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μάσκες προσώπου που είναι γεμάτες με ενυδατικά συστατικά και διατηρούν το δέρμα σας σφριγηλό και υγρό.

5. Ένα αντηλιακό είναι απαραίτητο γιατί ο ήλιος αφυδατώνει το δέρμα σας, με αποτέλεσμα να χάνει την υγρασία του και να διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη του.

6. Αποφύγετε τα πολύ ζεστά και πολύωρα ντους γιατί οδηγούν σε απώλεια της υγρασίας και των απαραίτητων ελαίων και αφυδατώσουν το δέρμα σας. Συστήνεται η χρήση χλιαρού νερού στο μπάνιο.

7. Τρώτε τροφές πλούσιες σε νερό (φρούτα, λαχανικά) για παράδειγμα τα εσπεριδοειδή, που είναι γεμάτα με χυμό και βιταμίνη C, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υφής της επιδερμίδας σας. Η βιταμίνες Α και Β3 είναι επίσης απαραίτητες για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος σας.

8. Μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης (max 2 φλυτζάνια/ημέρα) και του αλκοόλ (max 1 ποτήρι κρασί/ημέρα) γιατί η κατανάλωσή τους μειώνει την περιεκτικότητα του οργανισμού σας σε νερό.

9. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα, όταν η περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα γύρω σας, είναι χαμηλή. Ιδιαίτερα χρήσιμος κατά τους ξηρούς χειμερινούς μήνες.