ΟΜΟΡΦΙΑ

Σπυράκια: Γιατί είναι απαραίτητη η αλόη για να απαλλαγείτε

Η αλόη έχει χαρακτηριστεί ως «ραβί του παραδείσου» και «φυτό της ζωής». Χρησιμοποιείται στην Εναλλακτική Ιατρική εδώ και αιώνες και υπάρχουν περισσότερα από 400 διαφορετικά είδη.

Σπυράκια: Γιατί είναι απαραίτητη η αλόη για να απαλλαγείτε

Η φαρμακευτική αλόη, η γνωστή σε όλους Aloe vera, είναι όμως μοναδική και περιέχει 75 διαφορετικά ενεργά συστατικά. Ένα από αυτά είναι η γλυκομαννάνη, ένας πολυσακχαρίτης με μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Η αλόη χρησιμοποιείται ευρύτατα στη θεραπεία δερματικών παθήσεων αλλά και ως καλλυντικό για την περιποίηση της επιδερμίδας. Εκτός από τη γλυκομαννάνη, η φαρμακευτική αλόη περιέχει επίσης σαπωνίνη, μια σύνθετη ουσία με αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιακή δράση.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν από μερικούς μήνες στην επιθεώρηση Journal of Dermatological Treatment κατέδειξε ότι η αλόη είναι πολύτιμος «σύμμαχος» ενάντια στα σπυράκια. Στη μελέτη συμμετείχαν 60 άτομα με ήπιας ή σοβαρότερης μορφής ακμή και οι ερευνητές τους χώρισαν σε δύο ομάδες: οι μισοί χρησιμοποίησαν κρέμα τοπικής εφαρμογής με ρετινοειδή και οι άλλοι μισοί ένα συνδυασμό της κρέμας με τζελ αλόης. Η δοκιμή είχε διάρκεια 8 εβδομάδες.

Στη δεύτερη περίπτωση, τα σπυράκια φάνηκε να υποχωρούν ταχύτερα και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η αλόη είναι ιδανική για να μειωθούν τα σημάδια ή οι ουλές της ακμής και όχι για να αντιμετωπιστεί ή ρίζα του προβλήματος ή να προληφθούν τα εξανθήματα στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση
Δερματίτιδα: Αναγνωρίστε τα σημάδια μέσα από εικόνες
Αόρατη ακμή: Τι είναι και πώς θα την αντιμετωπίσετε