ΟΜΟΡΦΙΑ

Δείτε πώς γίνεται ένα τατουάζ σε αργή κίνηση (βίντεο)

Ένα τατουάζ «στολίζει» το σώμα, εκφράζει κάτι που νιώθουμε ή αποτυπώνει ένα σύμβολο που μας αντιπροσωπεύει. Για τον καθένα σημαίνει κάτι διαφορετικό, σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί μια δημοφιλέστατη πρακτική τόσο στους νέους όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Δείτε πώς γίνεται ένα τατουάζ σε αργή κίνηση (βίντεο)

Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω παρουσιάζεται η διαδικασία της δερματοστιξίας –όπως είναι η επίσημη ονομασία της– όπως αυτή αποτυπώθηκε με ειδικό φακό. Ο ειδικός φακός καταγράφει τις εικόνες στα 15 και 32 καρέ το δευτερόλεπτο.

Το μυστικό για τη μονιμότητα του τατουάζ βρίσκεται στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος, τη λεγόμενη δερμίδα, η οποία περιλαμβάνει επίσης νεύρα και αιμοφόρα αγγεία. Όταν η βελόνα διαπερνά την εξωτερική στιβάδα του δέρματος, την επιδερμίδα, και φτάνει στη δερμίδα, το σώμα εκκινεί μια φλεγμονώδη αντίδραση.

Η αντίδραση αυτή μεταφράζεται στο σχηματισμό μιας πληγής κι έτσι το ανοσοποιητικό αποστέλλει κύτταρα (μακροφάγα) που προσπαθούν να απομακρύνουν τη μπογιά, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την αιτία της φλεγμονή. Δερματικά κύτταρα που ονομάζονται ινοβλάστες συγκρατούν το υπόλοιπο μελάνι, το οποίο «αποθηκεύεται» δια παντός στη δερμίδα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε από τι αποτελείται το πιστόλι με το οποίο γίνεται το τατουάζ (0:50-1:10), πώς είναι οι βελόνες (1:15-1:40), πώς λειτουργεί το πιστόλι του τατουάζ (1:45-2:35) και πώς γίνεται η διαδικασία του τατουάζ (2:55-4:14).

Διαβάστε επίσης:

Τατουάζ: Τα DOs και τα DON'Ts

Απίστευτο βίντεο! Το τσίμπημα της τσούχτρας σε αργή κίνηση