ΟΜΟΡΦΙΑ

Αντιμετωπίστε την τριχόπτωση με καφέ!

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση International Journal of Dermatology δείχνει ότι ο καφές δεν είναι μόνο ένα υπέροχο ρόφημα για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας αλλά παράλληλα μας βοηθά να αποκτήσουμε πιο πλούσια και εντυπωσιακή κόμη.

Αντιμετωπίστε την τριχόπτωση με καφέ!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καφεΐνη βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα επειδή εξουδετερώνει την επίδραση της διυδροτεστοστερόνης (DHT), μιας χημικής ουσίας που καταστρέφει το θύλακα της τρίχας.

Για να πάρουμε τη δόση καφεΐνης που χρειάζεται ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να καταναλώσουμε πενήντα με εξήντα κούπες καφέ! Έτσι, οι ερευνητές συνιστούν την τοπική εφαρμογή προϊόντων που περιέχουν σημαντική ποσότητα της ουσίας.

Οι ερευνητές δοκίμασαν την τοπική εφαρμογή καφεΐνης σε συνθήκες εργαστηρίου και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ανταποκρίνονται καλύτερα σε σύγκριση με τους άντρες.

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει τα ευρήματα παλαιότερης έρευνας που είχε δημοσιευθεί το 2007 στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό και είχε καταδείξει ότι η καφεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη της τρίχας έως και κατά 40%.

Διαβάστε επίσης:

Πότε η τριχόπτωση προμηνύει καρκίνο...
Πέντε φυσικές λύσεις για την τριχόπτωση
Τα μαλλιά σας γίνονται κάθε μέρα πιο αδύναμα; Δείτε τι φταίει