ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέντε κακές συνήθειες που οδηγούν στην τριχόπτωση

Κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος χάνει περίπου 50 με 100 τρίχες από το κεφάλι του κάθε μέρα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

Πέντε κακές συνήθειες που οδηγούν στην τριχόπτωση

Μερικοί άνθρωποι, ωστόσο, χάνουν πολλές περισσότερες τρίχες ως αποτέλεσμα ορισμένων απλών πράξεων που κάνουν καθημερινά.

Δείτε 5 συνήθειες που αυξάνουν την τριχόπτωση:

Έντονο βούρτισμα/χτένισμα

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Απώλειας Μαλλιών, κάθε φορά που περνάτε την βούρτσα/χτένα από τα μαλλιά σας, ασκείτε πίεση και τάση αρκετή ώστε να καταπονείται το θυλάκιο της τρίχας στην επιδερμίδα του κεφαλιού. Ειδικά όταν χτενίζεστε με μεγάλη ένταση αμέσως μετά το λούσιμο -με τα μαλλιά σας ακόμα βρεγμένα- μπορεί να προκαλέστε το σπάσιμο ακόμα πιο πολλών τριχών.

Πολύ δυνατά πιασμένες κοτσίδες

Κάθε φορά που με ένα λαστιχάκι πιάνετε τα μαλλιά σας σε κοτσίδα, ασκείτε πίεση και σπάτε πολλές τρίχες. Προσπαθήστε να βρείτε κάποιον τρόπο να στέκονται τα μαλλιά σας χωρίς να τα δένετε πολύ δυνατά, ειδικά τις ώρες που είστε στο σπίτι και η εμφάνισή σας παίζει μικρότερο ρόλο.

Συσκευές υψηλής θερμότητας

Αυτές είναι συνήθως τα πιστολάκια στεγνώματος και τα σίδερα ισιώματος των μαλλιών. Η υπερβολική θερμότητα στην τρίχα την κάνει να αφυδατώνεται και να σπάει. Πάντα να εφαρμόζετε ειδικά σπρέι με ευεργετικά έλαια πριν τη χρήση σίδερου ισιώματος, ενώ και στο στέγνωμα των μαλλιών μην χρησιμοποιείτε τον καυτό αέρα για μεγάλο διάστημα στο ίδιο σημείο.

Κακή διατροφή

Η υγεία της τρίχας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα "δομικά υλικά" που παίρνει ο οργανισμός μέσω της διατροφής για να την "χτίσει". Ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος είναι πολύ σημαντικά μέταλλα για τα μαλλιά σας, ενώ η πρωτεΐνη ευνοεί την κυτταρική ανάπτυξη, την επιδιόρθωση και την ενδυνάμωση της τρίχας με τον ίδιο τρόπο που το κάνει για τους μυς στο υπόλοιπο σώμα. Επίσης, τα αβγά βοηθούν στην υγεία της τρίχας επειδή είναι καλή πηγή βιταμίνης Β.

Τράβηγμα των μαλλιών

Όπως με το χτένισμα, το στέγνωμα και τις κοτσίδες, αν τραβάτε συχνά τις τρίχες των μαλλιών (πχ από αμηχανία ή από άγχος ή από συνήθεια), τότε προκαλείτε μεγαλύτερη τριχόπτωση. Το τράβηγμα φέρνει επίσης μεγάλο αριθμό των θυλάκων των τριχών σε φάση ηρεμίας, επιστημονικά γνωστή ως telogen effluvium, επιταχύνοντας το πόσο γρήγορα οι τρίχες πέφτουν ακόμα και με ένα απαλό χτένισμα/βούρτσισμα ή λούσιμο.

Διαβάστε επίσης:

7 super τροφές για τα μαλλιά σου!

Πιο υγιή και δυνατά μαλλιά σε 4 βήματα

Αδύναμα μαλλιά; Δείτε τις 5 πιθανές αιτίες

Οι τρεις κανόνες για να μην έχετε ποτέ ξανά "λαδωμένα" μαλλιά