ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι πρέπει να γνωρίζουμε όλοι για την κυτταρίτιδα

Τι πρέπει να γνωρίζουμε όλοι για την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ανεπιθύμητη τόσο για τις γυναίκες, όσο και για τους άντρες.

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή της είναι να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά στοιχεία για την κυτταρίτιδα, προκειμένου να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Δείτε πέντε αλήθειες για την κυτταρίτιδα που είναι ανάγκη να γνωρίζουμε:

Η κυτταρίτιδα ΔΕΝ είναι λίπος

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την κυτταρίτιδα με το λίπος. Σχετίζονται, μεν, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η κυτταρίτιδα είναι η ανομοιομορφία στην επιφάνεια του δέρματος, όταν εκεί συυσσωρεύεται λίπος σε μικρές επιμέρους αποθέσεις. Όταν το λίπος διαπερνάει το στρώμα του κολλαγόνου και τον μυικό ιστό, φτάνει ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα και δημιουργεί ένα μικρό εξόγκωμα.

Η κυτταρίτιδα είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άντρες

Το κολλαγόνο στο δέρμα των γυναικών βρίσκεται σε οριζόντια διάταξη κάτω από την επιδερμίδα. Αυτό διευκολύνει το λίπος να "ανοίξει" τις γραμμές του κολλαγόνου, να το διαπεράσει και να φτάσει ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, εκεί όπου γίνεται και πιο ορατό με τη μορφή της κυτταρίτιδας. Το κολλαγόνο στους άντρες είναι σε χιαστή διάταξη, κάτι που κάνει πιο δύσκολο για το λίπος να το διαπεράσει.

Οι αλοιφές με ρετινόλη και καφεΐνη όντως βοηθούν

Η καφεΐνη βελτιώνει τη ροή του αίματος και προσωρινά συρρικνώνει τα κύτταρα λίπους, ενώ η ρετινόλη βοηθάει στην σταδιακή επιδιόρθωση των κυττάρων. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι να εφαρμόσετε πρώτα μια αλοιφή με ρετινόλη και στη συνέχεια να κάνετε το ίδιο με μια αλοιφή με καφεΐνη. Να θυμάστε, ότι αυτές οι ουσίες δεν σας απαλλάσσουν από την κυτταρίτιδα, απλά σας βοηθούν να την μειώσετε προσωρινά.

Η απώλεια βάρους ΔΕΝ εξαφανίζει απαραίτητα την κυτταρίτιδα

Πράγματι, αν έχετε περιττό λίπος στο σώμα σας είναι πιθανό να γίνει πιο εμφανής η κυτταρίτιδα. Αλλά ακόμα και αν χάσετε λίπος, δεν είναι σίγουρο ότι θα απαλλαγείτε από αυτήν. Τα γονίδια, η φλεγμονή και η ορμονική διαταραχή είναι παράγοντες που επίσης επηρεάζουν την κυτταρίτιδα.

Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) κάνει την κυτταρίτιδα πιο εμφανή

Οι ακτίνες UV καταστρέφουν τους δεσμούς κολλαγόνου και αυτό, όπως είναι φυσικό, επιτρέπει στην κυτταρίτιδα να γίνει ακόμα πιο εμφανής κάτω από την επιδερμίδα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς η υπερβολική περιποίηση χεριών και ποδιών μπορεί να σας βλάψει

Μαύρα στίγματα: Δύο απλά κόλπα για να απαλλαγείτε για πάντα

Πώς θα καταπολεμήσετε την κακοσμία του στόματος από το αλκοόλ

Πιο υγιή και δυνατά μαλλιά σε 4 βήματα