ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι μπορείτε να κάνετε για τα μαλλιά που φριζάρουν

Αν ανήκετε σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν "ατίθασα" μαλλιά, τα οποία φριζάρουν και με την παραμικρή αλλαγή στον καιρό και την υγρασία του αέρα σας κάνουν τη ζωή δύσκολη, μην ανησυχείτε καθόλου.

Τι μπορείτε να κάνετε για τα μαλλιά που φριζάρουν

Υπάρχει μια μάσκα που μπορείτε να παρασκευάσετε με σπιτικά υλικά και η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα μαλλιά που φριζάρουν εύκολα.

Το βασικό της συστατικό είναι η μαγιονέζα και συνδυάζεται με το αυγό και το μέλι:

Μαγιονέζα: Περιέχει φυσικά έλαια, ξύδι και τον πολυβιταμινούχο κρόκο αυγού που θα αποκαταστήσουν το pH των μαλλιών. Μαλακώνει τα εύθραυστα, κατσαρά μαλλιά. Φυλακίζει την υγρασία στα κύτταρα του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής και ενυδατώνει τα μαλλιά.

Αυγό: Πλούσιο σε πολυβιταμίνες και μέταλλα. Τρέφει και ενισχύει τις ρίζες των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Μαλακώνει και ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά που φριζάρουν. Είναι ένα φυσικό μαλακτικό μαλλιών.

Μέλι

Είναι ένα Φυσικό ενυδατικό, το οποίο θα προσθέσει υγρασία στα ξηρά, κατσαρά μαλλιά. Προσθέτει λάμψη και γυαλάδα στα μαλλιά και ευνοεί τα μαλακά μαλλιά χωρίς ψαλίδα.

Χρήσιμες Συμβουλές:

-Πριν από την εφαρμογή της μάσκας, βρέξτε τα μαλλιά σας και τυλίξτε μια ζεστή πετσέτα γύρω από το κεφάλι σας για να ανοίξετε τους θύλακες των τριχών.

-Ξεπλύνετε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορείτε τα μάσκα μαλλιών για να αποφευχθούν τυχόν κομμάτια της μάσκας να κολλήσουν στα μαλλιά σας.

-Βρέξτε τα μαλλιά σας πριν από την εφαρμογή της μάσκας. Αν βάλετε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική.

Συστατικά:

-2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
-1 αυγό
-1 κουταλιά της σούπας μέλι

Οδηγίες:

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό μέχρι να γίνει αφράτο. Αναμείξτε τα παραπάνω συστατικά καλά. Με καθαρά χέρια, κάντε μασάζ με το μείγμα στα βρεγμένα μαλλιά σας. Τυλίξτε τα μαλλιά σας σε κότσο πάνω από το κεφάλι σας και καλύψτε τα με ένα σκουφάκι. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά, ώστε να φτάσει βαθιά στους θύλακες των τριχών σας. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τη μάσκα καλά από τις ρίζες των μαλλιών ως τα άκρα. Ξεβγάλετε όσες φορές χρειαστεί. Λουστείτε με το σαμπουάν σας για να απομακρύνετε τις μυρωδιές από τη μάσκα μαλλιών.

Διαβάστε επίσης:

Λαδωμένα μαλλιά; Απλές συμβουλές για να τα συνεφέρετε

Οι καλύτερες μέθοδοι αποτρίχωσης για το μουστάκι

Το έκζεμα αντιμετωπίζεται και με μπότοξ

Σπυράκια: 4 λάθη που δε σας αφήνουν να απαλλαγείτε