ΟΜΟΡΦΙΑ

Το έκζεμα αντιμετωπίζεται και με μπότοξ

Η 24χρονη Danielle Sheehan εμφάνισε τα πρώτα σημάδια εκζέματος όταν ήταν ακόμη μωρό. Αν και δεν αντιμετώπιζε συχνές κρίσεις όσο ήταν ακόμη παιδί, πριν από τέσσερα χρόνια τα χαρακτηριστικά κόκκινα εξανθήματα άρχισαν να εμφανίζονται αρκετά συχνά στα χέρια και το πρόσωπό της.

Το έκζεμα αντιμετωπίζεται και με μπότοξ

Καθ' ότι μοντέλο και χορεύτρια, το πλήγμα που δέχτηκε η αυτοπεποίθησή της ήταν ισχυρό. Σταμάτησε να κλείνει δουλειές και απέφευγε να δει το αγόρι της όταν εμφανίζονταν τα σημάδια στο σώμα της.

dani1

Το έκζεμα γύρω από τα μάτια της χειροτέρευε λόγω της υγρασίας και ο πόνος ήταν έντονος όταν η νεαρή έκλαιγε.

Επισκέφθηκε το γιατρό της και δοκίμασε πολλές διαφορετικές θεραπείες, όπως χάπια, κρέμες κ.α. Τα σημάδια όμως επέμεναν και η Danielle δεν μπορούσε με τίποτα να βρει ανακούφιση.

Πριν από ένα περίπου χρόνο, αποφάσισε να επισκεφθεί αισθητικό χειρουργό και να κάνει μπότοξ, κυρίως από περιέργεια ως προς τα πιθανά οφέλη του.

Η θεραπεία όχι μόνο έκανε το μέτωπο και το πρόσωπό της εντελώς λείο, αλλά την απάλλαξε και από το έκζεμα.

dani2

Η 24χρονη δήλωσε στη MailOnline: «Εμφανίζω έκζεμα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ως παιδί δεν αντιμετώπιζα μεγάλο πρόβλημα, όμως πριν από τέσσερα περίπου χρόνια τα πράγματα χειροτέρεψαν. Εμφάνιζα συμμετρικά εξανθήματα στις πτυχώσεις και των δύο χεριών μου αλλά και γύρω από τα μάτια μου. Πήγα προφανώς στο γιατρό και δοκίμασα τα πάντα –χάπια, κρέμες– πραγματικά τα πάντα. Τίποτα δε φάνηκε να έχει αποτέλεσμα. Είμαι μοντέλο και χορεύτρια, οπότε είχα πρόβλημα και στη δουλειά μου.»

Μιλώντας για την επιλογή της να κάνει μπότοξ, διευκρινίζει πως δεν το επέλεξε ως λύση για το πρόβλημά της αλλά για αισθητικούς λόγους. Λίγες ημέρες μετά τη συνεδρία, η μητέρα της κοπέλας παρατήρησε ότι το πρόσωπό της έμοιαζε πολύ λαμπερό και φρέσκο. Δεν υπήρχε ίχνος εξανθήματος στο πρόσωπό της.

dani3

Υπάρχουν διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα που υποδεικνύουν ότι το μπότοξ μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική λύση για το έκζεμα, αν και η πρακτική δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη.

Μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί το 2012 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου είχε δείξει ότι οι ενέσεις μπότοξ καταπολεμούν την έντονη φαγούρα στο δέρμα αλλά και τα σημάδια από το έκζεμα.

Το μπότοξ ανακουφίζει από τη φαγούρα με τον ίδιο τρόπο που εξαφανίζει τις ρυτίδες. Η τοξίνη εμποδίζει τη δράση της ακετυλοχολίνης, μιας χημικής ουσίας που δίνει σήμα στους μύες να συστέλλονται και να διαστέλλονται.

{youtube}W6hnbWxDc{/youtube}