ΟΜΟΡΦΙΑ

Αποσμητικό: Επιλέγετε το σωστό όταν...

Η επιλογή αποσμητικού είναι θέμα ρουτίνας για τους περισσότερους. Τι γίνεται όμως όταν διαπιστώσετε ότι το προϊόν που αγοράσατε δεν είναι κατάλληλο και το αποτέλεσμα είναι αντί για την αίσθηση φρεσκάδας, να εντοπίζετε δυσάρεστη οσμή στο σώμα σας;

Αποσμητικό: Επιλέγετε το σωστό όταν...

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζέστη είναι κατά πολύ αυξημένη, το πρόβλημα της εφίδρωσης είναι πολύ πιο έντονο.

Ο ιδρώτας καθαυτός είναι εντελώς άοσμος. Για τη δυσάρεστη οσμή που προσπαθούμε να καλύψουμε με τα αποσμητικά, ευθύνονται τα βακτήρια που ζουν και αναπτύσσονται επάνω στο δέρμα και μεταβολίζουν τα λιπαρά οξέα και τις πρωτεΐνες του ιδρώτα μας.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε αποσμητικό

-Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες. Μία τέτοια είναι το χλωριούχο αργίλιο.

Επίσης, λόγω της σύστασής τους, πολλά αποσμητικά μπορεί να προκαλέσουν ήπιους ή και πιο έντονους ερεθισμούς στο δέρμα ή ακόμα και αλλεργικό επεισόδιο. Αν κατά τη χρήση κάποιου προϊόντος διαπιστώσετε ερεθισμό, φαγούρα, τσούξιμο ή κάποια άλλη δυσάρεστη παρενέργεια, διακόψτε τη χρήση του προϊόντος και αν δεν υποχωρήσει επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.

-Αποφύγετε τα αποσμητικά με αλκοόλ. Τα περισσότερα αποσμητικά σε μορφή σπρέι, αλλά και μερικά σε μορφή roll-on, περιέχουν στη σύστασή τους και αλκοόλ. Το αλκοόλ χαρίζει μια αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς κατά την εφαρμογή του και στεγνώνει πολύ γρήγορα. Όμως τα αποσμητικά περιέχουν αλουμίνιο, το οποίο διαλύεται στο αλκοόλ και μετά μπορεί να δημιουργήσει (ειδικά σε άτομα με ευαισθησία στο δέρμα ή αλλεργίες) περιστατικά δερματίτιδας ή αλλεργικό κοκκίωμα στην μασχάλη.

-Προτιμήστε αποσμητικά και όχι προϊόντα κατά της εφίδρωσης. Τα αποσμητικά είναι αυτά στα οποία αναγράφεται η λέξη "deodorant", ενώ τα προϊόντα κατά της εφίδρωσης είναι αυτά στα οποία αναγράφεται η λέξη "antiperspirant".

-Τα πρώτα καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν την δυσάρεστη οσμή κατά την εφίδρωση, ενώ τα δεύτερα φράσσουν τους πόρους αποτρέποντας την εφίδρωση. Με τον τρόπο αυτό όμως όλες οι τοξίνες εγκλωβίζονται και δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό. Παράλληλα, ο οργανισμός που χρειάζεται τον ιδρώτα για να μπορέσει να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος, κλονίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρισμός προσώπου με λεμόνι για τέλειο αποτέλεσμα

Μάθετε ποιες είναι οι τροφές που προκαλούν... σπυράκια