ΟΜΟΡΦΙΑ

Αποτρίχωση με κερί: Τι πρέπει να ξέρετε πριν το τολμήσετε

Πολλές γυναίκες προτιμούν την αποτρίχωση με κερί αντί για το ξυραφάκι, καθώς τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου διαρκούν περισσότερο και δεν υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού της επιδερμίδας.

Αποτρίχωση με κερί: Τι πρέπει να ξέρετε πριν το τολμήσετε

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε εάν αυτή είναι η αγαπημένη σας μέθοδος αποτρίχωσης.

- Καλύτερα να κάνετε αποτρίχωση στο σπίτι από το να πάτε σε ένα αμφιβόλου ποιότητας κέντρο αισθητικής. Ο επαγγελματίας που θα αναλάβει να σας απαλλάξει από την περιττή τριχοφυΐα θα πρέπει να είναι ειδικευμένος και να διαθέτει τα απαραίτητα διαπιστευτήρια. Η κακή προσωπική υγιεινή των χεριών αλλά και η κακή υγιεινή του χώρου στον οποίο γίνεται η αποτρίχωση αυξάνουν εκθετικά τον κίνδυνο λοιμώξεων. Εάν επιλέξετε την αποτρίχωση στο σπίτι, πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν ξεκινήσετε και αποστειρώστε με αλκοόλη τα εργαλεία σας. Αμέσως μετά, πετάξτε όσα εργαλεία είναι μίας χρήσης, για να αποφύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων.

- Μην κάνετε απολέπιση πριν την αποτρίχωση με κερί και αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που ξηραίνουν το δέρμα. Αν και η ευαισθησία του δέρματος ποικίλλει από άτομο σε άτομο, οι κρέμες απολέπισης και διάφορα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη μπορεί να κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο από πριν κι έτσι η αποτρίχωση με κερί να οδηγήσει σε ήπια εγκαύματα. Αποφύγετε τα ρετινοειδή, τα άλφα υδροξυοξέα και τις κρέμες απολέπισης για μία εβδομάδα πριν την αποτρίχωση.

- Μην κάνετε αποτρίχωση μία εβδομάδα πριν την έμμηνο ρύση ή κατά τη διάρκεια της περιόδου. Αυτή είναι η περίοδος του μήνα που η γυναίκα είναι πιο ευαίσθητη στον πόνο. Προγραμματίστε καλύτερα να κάνετε αποτρίχωση με κερί κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του κύκλου.

- Θωρακίστε το δέρμα σας ενάντια στον πόνο με πάγο. Πάρτε ένα παγάκι και τρίψτε το ελαφρώς στην περιοχή που θα κάνετε αποτρίχωση. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για πολύ ευαίσθητες περιοχές του σώματος, όπως η γραμμή του μπικίνι, όπου ο πόνος είναι αισθητά πιο έντονος. Αμέσως μετά την αποτρίχωση με κερί, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν χωρίς αλκοόλη με βάση την αλόη.

- Μην πάτε γυμναστήριο αμέσως μετά την αποτρίχωση, καθώς ο ιδρώτας διευκολύνει την εξάπλωση των βακτηρίων. Επίσης, μη φοράτε πολύ στενά ρούχα για να αποφύγετε τριβές που θα οδηγήσουν στον ερεθισμό του δέρματος και την εμφάνιση εξανθημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Αποτρίχωση στο πρόσωπο: Τρεις εύκολοι και ανώδυνοι τρόποι
Μόνιμη αποτρίχωση: Ο πόλεμος μεταξύ γιατρών και αισθητικών
Τρίχες σε πρόσωπο & σώμα: Κάντε μόνες σας αποτρίχωση με κλωστή