ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Τρίχες σε πρόσωπο & σώμα: Κάντε μόνες σας αποτρίχωση με κλωστή

Αντιαισθητικό και ενοχλητικό πρόβλημα για όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας οι λίγες τρίχες στο πρόσωπο και το σώμα. Μάλιστα όσο αυξάνεται η ηλικία και οι γυναίκες έχουν περάσει στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, το φαινόμενο εμφανίζεται ακόμα και στις γυναίκες που δεν είχαν πότε τέτοιο πρόβλημα.

Τρίχες σε πρόσωπο & σώμα: Κάντε μόνες σας αποτρίχωση με κλωστή

Η πιο φθηνή και η πιο αποτελεσματική λύση είναι η αποτρίχωση με κλωστή

Χρησιμοποιείται ένα βαμβακερό νήμα, το οποίο αναδιπλώνεται πάνω στο δέρμα δημιουργώντας μια μικρή θηλιά που εγκλωβίζει τις τρίχες και τις αφαιρεί από τη ρίζα τους.

Η μέθοδος εφαρμόζεται σε εξειδικευμένο επαγγελματικό χώρο από ειδικό αισθητικό, αλλά πολλές γυναίκες έχουν μάθει πια να κάνουν την αποτρίχωση με κλωστή μόνες τους.

Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι η τρίχα αποσπάται από τη ρίζα και όταν ξαναβγαίνει είναι πιο λεπτή και πιο απαλή.

Στις ευαίσθητες επιδερμίδες μπορεί να προκαλέσει ελαφρύ πρήξιμο μετά τη διαδικασία.

Η αποτρίχωση με κλωστή έχει μεγαλύτερη διάρκεια από κάθε άλλο είδος ημι-μόνιμης αποτρίχωσης, από 2 εβδομάδες έως 1 μήνα.

Η διαδικασία της αποτρίχωσης με κλωστή

• Καθαρίστε την περιοχή που θα αποτριχώσετε με λοσιόν ή οινόπνευμα.

• Πάρτε μία κλωστή ραπτικής, όχι συνθετική γιατί πονάει και κόψτε ένα κομμάτι, τόσο ώστε να τυλίγεται 3 φορές γύρω από την ανοιχτή παλάμη σας.

• Στη συνέχεια ενώστε τις 2 άκρες της κλωστής με έναν κόμπο.

klvsth

• Κρατήστε την κλωστή ανοιχτή και τεντωμένη με τα δύο σας χέρια.

• Κάντε 4 κύκλους με το ένα σας χέρι ώστε η κλωστή ανάμεσα από τα χέρια σας να πάρει τη μορφή χιαστή. Ο κόμπος πρέπει να βρίσκεται πάντα σε ένα από τα δύο χέρια σας και όχι στη μέση, κοντά στη χιαστή.

• Με το άνοιγμα των δακτύλων σας εναλλάξ μεταφέρετε το 'χιαστή' της κλωστής μία δεξιά και μία αριστερά. Αυτές είναι οι κινήσεις που θα κάνετε όταν τοποθετήσετε την κλωστή στην τρίχα.

• Οι τρίχες παγιδεύονται μέσα στον 'χιαστή' και στη συνέχεια φεύγουν, όταν εσείς ανοίγετε τα δάχτυλά σας για να τον μετακινήσετε δεξιά ή αριστερά.