ΟΜΟΡΦΙΑ

Η επικίνδυνη μόδα ομορφιάς που θα επικρατήσει το 2015

Τα αυτοσχέδια τατουάζ στο σπίτι (stick and poke) αναμένεται να αποτελέσουν την κυρίαρχη μόδα στο χώρο της ομορφιάς για το επόμενο έτος, παρά τις προειδοποιήσεις του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τους κινδύνους που ενέχει η συγκεκριμένη πρακτική.

Η επικίνδυνη μόδα ομορφιάς που θα επικρατήσει το 2015

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μόδας Style.com, τα αυτοσχέδια τατουάζ –γίνονται με το επαναλαμβανόμενο τρύπημα του δέρματος με μια βελόνα που έχει προηγουμένως βουτηχτεί σε μελάνι τατουάζ– θα γίνει η νέα τρέλα που θα κατακλύσει τον κόσμο μέσα στο 2015, κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους που έχει ένα τέτοιο τατουάζ σε σύγκριση με την επίσκεψη σε έναν επαγγελματία.

tattoo

Η απόφαση της ιστοσελίδας να ενθαρρύνει τους αναγνώστες τους να δοκιμάσουν το αυτοσχέδιο τατουάζ πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και οργή από το κοινό, καθώς και οι ίδιοι οι αναγνώστες χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη τάση «γελοία» και «επικίνδυνη».

Περιττό να πούμε ότι ένα τατουάζ πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες και μόνο, σε ειδικά αποστειρωμένους χώρους και με πιστοποιημένα μελάνια και εργαλεία.

Εκπρόσωπος του FDA επικοινώνησε με τη MailOnline, δηλώνοντας πως όποιος είναι διατεθειμένος να δοκιμάσει το αυτοσχέδιο τατουάζ θα πρέπει να έχει επίγνωση των πιθανών κινδύνων και επιπλοκών που θα αντιμετωπίσει.

Η εκπρόσωπος τύπου του FDA, Lauren Sucher, τονίζει πως η έγχυση μολυσμένου μελανιού στο δέρμα, η χρήση μολυσμένης βελόνας και η κακή υγιεινή του χώρου μπορεί να οδηγήσουν σε λοίμωξη τοπικά στο σημείο του τατουάζ. Η λοίμωξη μπορεί στη συνέχεια να εξαπλωθεί στο σώμα μέσω του αίματος και να επέλθει η σηψαιμία.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πώς γίνεται ένα τατουάζ σε αργή κίνηση (βίντεο)
Γιατί μια γυναίκα δεν πρέπει να κάνει τατουάζ στη μέση
Τατουάζ: Τα DOs και τα DON'Ts