ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέντε λύσεις για τα νύχια που σπάνε

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα νύχια που είναι ευπαθή και σπάνε στα άκρα τους με το παραμικρό.

Πέντε λύσεις για τα νύχια που σπάνε

Είναι αρχικά ένα πρόβλημα εξωτερικής εμφάνισης, το οποίο, ωστόσο, μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην ψυχολογία του ατόμου, όπως κάθε άλλο πρόβλημα αισθητικής.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για τα νύχια που σπάνε εύκολα:

Μουλιάστε τα νύχια σας για 10 λεπτά κάθε μέρα σε κρύο ελαιόλαδο

Δεν είναι μόνο είναι γνωστό για την ικανότητά του να ρίχνει την χοληστερόλη. Το ελαιόλαδο ενυδατώνει το δέρμα και τα μαλλιά, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά ικανό να διεισδύει, να επιδιορθώνει και να ενισχύει τα νύχια σας.

Κομπρέσες με χλιαρό ελαιόλαδο με λίγες σταγόνες λεμόνι μία φορά την εβδομάδα

Ανακατέψτε λίγο χλιαρό ελαιόλαδο με χυμό λεμονιού. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι και βάλτε το στα νύχια σας. Τυλίξτε τα δάχτυλά σας με το βαμβάκι μέσα σε μια μεμβράνη και αφήστε το ελαιόλαδο με το λεμόνι να δράσει για 10 λεπτά. Το λεμόνι θα αφαιρέσει τους κίτρινους λεκέδες από την χρήση του βερνικιού.

Μουλιάστε τα νύχια σας σε διάλυμα αλατόνερου

Όπως και ένα αφρόλουτρο με άλατα για το σώμα μάς ανανεώνει, το ίδιο κάνει το αλάτι και για τα νύχια σας. Τέσσερις κουταλιές αλατιού σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό είναι αρκετές. Μουλιάστε τα χέρια σας σε αυτό το διάλυμα για 10 λεπτά.

Γάλα και κρόκος αυγού

Ακούγεται παράξενος συνδυασμός, αλλά το μείγμα αυτό περιέχει πολλές ουσίες που κάνουν καλό στα νύχια σας, αλλά επίσης θα σας βοηθήσουν να μην ξεφλουδίζετε στην επιδερμίδα γύρω από αυτά.

Βαζελίνη

Η αφυδάτωση είναι η βασικότερη αιτία που το δέρμα στα νύχια ξεφλουδίζει. Βάλτε λίγη βαζελίνη στα νύχια σας πριν πάτε για ύπνο για να τα ενυδατώσετε και να προλάβετε τα "σπασίματα" του δέρματος.

Διαβάστε επίσης:

Νύχια και μαυροπίνακας: Γιατί μας ανατριχιάζει αυτός ο ήχος;

Πώς θα περιορίσετε τους μεγάλους πόρους στην επιδερμίδα

Γιατί δεν πρέπει να κόβετε τα πετσάκια από τα νύχια

Ψωρίαση: Μάθετε τα πάντα μέσα από εικόνες