ΟΜΟΡΦΙΑ

Αδύναμα μαλλιά; Απλά tips για να τα ανανεώσεις

Τα μαλλιά σας είναι αδύναμα, θαμπά και σπάνε; Παρακάτω θα βρείτε μερικές απλές συμβουλές που θα τα δυναμώσουν και θα τα κάνουν να λάμψουν και να αποκτήσουν πάλι υγιή όψη.

Αδύναμα μαλλιά; Απλά tips για να τα ανανεώσεις

Προσοχή στη διατροφή
Βάλε στη διατροφή σου ψάρι και ξηρούς καρπούς. Τα θρεπτικά συστατικά τους δεν κάνουν καλό μόνο στο σώμα, αλλά και στα μαλλιά. Τα ω-3 συστατικά και η πρωτεΐνη που εμπεριέχουν είναι ό, τι καλύτερο για το τριχωτό της κεφαλής. Τα πράσινα λαχανικά, τα φασόλια και τα καρότα είναι εξίσου ωφέλιμα.

Όχι στις δίαιτες-εξπρές
Καταστρέφουν τον οργανισμό, καθώς τον αφήνουν χωρίς θρεπτικά στοιχεία. Αυτό έχει ως συνέπεια να αποδυναμώνουν τα μαλλιά, ενώ συχνά προκαλείται και τριχόπτωση.

Όχι στο καυτό νερό
Το ζεστό νερό αφαιρεί τα προστατευτικά έλαια που υπάρχουν στην τρίχα και λειτουργούν ως φυσικό conditioner, με αποτέλεσμα να αφήνει την τρίχα θαμπή. Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό, το οποίο θα συγκρατήσει τα φυσικά έλαια και δεν θα κάνει ζημιά στην τρίχα.

Χρησιμοποίησε ήπιες βαφές μαλλιών
Όσο μεγαλώνετε τα μαλλιά αλλάζουν χρώμα, λεπταίνουν και μακραίνουν πολύ αργά. Γι' αυτό πρέπει να αποφεύγετε τα πολλά χημικά ώστε να μειώσετε τη ζημιά.

Προϊόντα σιλικόνης
Αποφύγετε τα βαριά conditioners που θαμπώνουν τα μαλλιά. Τα προϊόντα σιλικόνης δημιουργούν μια λεπτή επίστρωση στην τρίχα, η οποία την προστατεύει και μειώνει την όψη της λιπαρότητας.

Μείωσε το χτένισμα για να αποφύγεις το σπάσιμο της τρίχας
Το έντονο βούρτσισμα ξεριζώνει και σπάει τις τρίχες. Αν τα μαλλιά που χάνεις ξεπερνούν τις 50 με 100 τρίχες ημερησίως, τότε τα μαλλιά χρειάζονται ενδυνάμωση. Επίσης, μην χτενίζει τα μαλλιά σου βρεγμένα, γιατί σπάνε πιο εύκολα.

Μην σφίγγεις πολύ τα μαλλιά σου όταν τα πιάνεις
Το έντονο τράβηγμα όταν θέλεις να τα πιάσεις αλογοουρά προκαλεί σπάσιμο.

Διαβάστε επίσης:

Θέλεις πιο πυκνά μαλλιά; Δες 3+1 τρόπους για να τα αποκτήσεις!

Κουρέψτε τις άκρες των μαλλιών σας μόνες σας σε 4 βήματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ